Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

STUDIEPUNTEN HOGENT VOOR GO! TALENT-LEERLINGEN

Afbeelding Studiepunten HOGENT voor GO! talent-leerlingen

Vanaf volgend schooljaar zullen laatstejaars technisch onderwijs van GO! talent studiepunten voor de opleidingen toegepaste informatica en office management van HOGENT kunnen verwerven. HOGENT en Go! talent bereikten hierover onlangs een overeenkomst. Leerlingen van het technisch onderwijs worden op deze wijze optimaal voorbereid op het hoger onderwijs.

Nu al stromen veel leerlingen uit het technisch onderwijs van GO! talent door naar het hoger onderwijs en vaak is hun studieloopbaan er ook succesvol. Om de leerlingen nog beter voor te bereiden op het hoger onderwijs slaan HOGENT en GO! talent de handen in elkaar. Voor bepaalde opleidingsonderdelen van de opleidingen toegepaste informatica en office management kunnen de leerlingen vanaf het schooljaar 2019-2020 studiepunten in het hoger onderwijs behalen.

De lessen zullen voor een groot deel verlopen via het glasvezelnetwerk van beide onderwijsinstellingen, al komen de leerlingen uiteraard regelmatig naar de campus Schoonmeersen van HOGENT om er les te volgen. Deze vorm van samenwerking is uniek in Vlaanderen.

Door dit project wil HOGENT de koudwatervrees van veel leerlingen uit het technisch onderwijs wegwerken. De psychologische drempel naar het hoger onderwijs wordt verlaagd en dankzij de ervaring die ze al opdoen, nemen hun slaagkansen toe. HOGENT en GO! talent stimuleren zo de leerlingen om hun (studie)grenzen te verleggen.