Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

TEXTIELOPLEIDING HOGENT LEIDT RECHT NAAR JOB

Afbeelding Textielopleiding HoGent leidt recht naar job

Gent, 26 juni 2017

Textielopleiding HoGent leidt recht naar job

HoGent, Fedustria en VDAB weven hun krachten voor textiel

Liefst 176 vacatures staan er vandaag open in de textielsector, mét expliciete vraag naar bachelors textieltechnologie. Daarom starten de HoGent, Fedustria en VDAB vanaf oktober met de unieke mogelijkheid voor werkzoekenden om de bacheloropleiding textieltechnologie te volgen aan de HoGent.

De textielsector in Vlaanderen staat weer meer dan ooit op de kaart. Dat was de voorbije 15 jaar lang wel even anders, waardoor textielopleidingen zowel binnen het aanbod van de VDAB als van dat in het secundair onderwijs werden afgebouwd. Maar er komen andere tijden: sinds kort kent de sector weer een boost en ook de VDAB stelt een stijgende vraag vast. En aangezien er geen geschikt aanbod meer is op secundair niveau, noch bij de VDAB zelf, werd er een passend alternatief gezocht. Zo kwamen de verschillende partners uit bij de HoGent, die als enige in Vlaanderen een textielopleiding op bachelorniveau aanbiedt.

Bachelor textieltechnologie

Bachelor in de textieltechnologie word je na een driejarige opleiding. Je wordt opgeleid voor zowel nationale als internationale functies in de textielsector. Je krijgt een stevige basis mee zodat je de technologische en maatschappelijke evoluties in de textielsector probleemloos kan volgen. Je maakt niet alleen kennis met de verschillende technieken en materialen, je wordt ook gestimuleerd om nieuwe innovatieve producten te ontwerpen. Zeker met het vernieuwde FTI Lab (Fashion and Textiles Innovation Lab), waar de bachelors textieltechnologie hand in hand met de onderzoekers en het werkveld inspelen op de maatschappelijke megatrends en evoluties in de maakindustrie, is de HoGent zeker de plaats waar competenties worden aangescherpt. 

De textielsector

De sector, wordt vooral geassocieerd met mode en kledij, maar in België omvat dit maar een klein deel (12%) van de productie. Binnen de Belgische textielsector is het leeuwendeel voorbehouden aan technisch textiel 40%( o.a. verpakkings- , isolatiemateriaal, kogel-, brand- of kou-werende materialen) en 42% voor interieurtextiel (zoals tapijten, handdoeken, gordijnen, zetelstoffen). Door jarenlange inzet van bedrijfsleiders die elke dag resoluut gaan voor innovatie is  ‘industrie 4.0’ voor hen allang geen onbekende meer. Door het inzetten van zeer innovatieve technologische processen, is deze sector rijp voor de uitdagingen van de toekomst. Op vandaag bieden ze nu al vaak het antwoord op maatschappelijke uitdagingen als milieu, duurzaamheid, veiligheid en comfort. 
 

Meer info?
Surf naar onze website of breng ons een bezoekje op één van onze infomomenten.

 

De textielsector in het nieuws:

- Made in Oost-Vlaanderen