Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

TINA DAEM WINT ONDERNEMERSAWARD 2018 AALST

Afbeelding Tina Daem wint Ondernemersaward 2018 Aalst
Hogescholen maken Aalst tot broeikas van creativiteit en ondernemerschap

De HoGent en Odisee hebben hun jaarlijkse Ondernemersaward uitgereikt aan Tina Daem van Anna Pops, hippe kinderschoenen en -kleedjes. Zij won de live voting bij de Aalsterse studenten en krijgt een jaar lang het label ‘bedreven en goedgekeurd’. Onder goedkeurend oog van burgemeester d’Haese gaven Jonas De Cooman en Michel De Wachter de award aan hun opvolger Tina Daem. Steven Van Herreweghe animeerde het jaarlijkse feest van ondernemen in Aalst.

Broeikas, koepelorganisatie van de HoGent, Odisee en stad Aalst organiseert deze Ondernemersaward al voor de zevende keer. Broeikas maakt van de stad een broedplaats voor creativiteit, ondernemingszin en ondernemerschap. De Gendarmerie is dan ook de uitgelezen locatie om dit feest van het ondernemen te organiseren. Na de officiële plechtigheid in de loods werd de binnentuin voor deze gelegenheid omgetoverd tot een ware broeikas waar nieuwe plannen gesmeed werden.

Sinds de start zeven jaar geleden werkten al ruim vijfduizend studenten bedrijfsmanagement van de HoGent en Odisee mee aan het Broeikasproject. Ook dit jaar traden de studenten op als ambassadeur voor hun ondernemende rolmodellen. Liefst negentien geëngageerde ondernemers waren bereid hun kennis en ervaring ten dienste te stellen van de jonge generatie. Naast Tina Daem behoorden Koen Valckenier van Valckenier Groep en Kurt Tuypens van Wave Agency tot hun favoriete top-drie van innovatieve en geëngageerde Aalsterse ondernemers.

“Ik ben heel blij dat de studenten mij gekozen hebben en hoop dat ik hen kan inspireren om zelf ook ondernemende stappen te zetten, en dat uiteraard in Aalst”, zegt een trotse Tina Daem. “De award krijgt dan ook een bevoorrecht plaatsje in mijn winkel”.

Naast de Ondernemersaward reikte Broeikas de award van Prille Klimmer uit aan Gust Matthys, zaakmaker van het Makersbureau. Een jonge twintiger uit Meldert die het aandurft om in deze digitale tijden een kwaliteitsvolle zaak uit te bouwen rond drukwerk met grafische ondersteuning. Met zijn Co-makers Ateljee zet hij bekend en minder bekend talent in de kijker en biedt creatievelingen een verkoopsplatform aan met hoogwaardig advies rond materiaal en printkwaliteiten. Kortom, Gust is de ideale prille klimmer die hard bouwt aan zijn ondernemerscarrière en een rolmodel is voor Aalsterse jongeren

Naast awards voor ondernemers zet Broeikas graag een lokale Gangmaker in de schijnwerpers. Joachim Rummens, één van de bezielers van over.morgen en drijvende kracht achter de vzw Aalst Troef - die de Lokaalmarkt in de Gendarmerie organiseert -mocht de award ontvangen uit handen van Tom Calloens van de Fietserij, de gangmaker van 2017. 

Aanvullende informatie

Broeikas is een samenwerking tussen de HoGent, Odisee en de stad Aalst. Voor meer informatie kan je altijd terecht op www.broeikas.be. Foto’s van de Ondernemersaward zijn te vinden via facebook.com/broeikasaalst. Broeikas is intussen een begrip geworden in Aalst en kan al rekenen op bijna 2000 fans.

Subsidieverstrekkers Broeikas   

Het EFRO-project Broeikas (Ondernemend Aalst) loopt van 1/10/2016 tot en met 30/09/2018. Het projectbudget bedraagt 500.000 EUR. Hiervan ontvangen we 200.000 EUR steun van EFRO, 150.000 EUR van het Hermesfonds en 50.000 EUR van de provincie Oost-Vlaanderen.