Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

TWEEDE-EN LAATSTEJAARSSTUDENTEN LOGISTIEK MANAGEMENT OP BEDRIJFSBEZOEK BIJ COLRUYT EN JAN DE NUL

Afbeelding Tweede-en laatstejaarsstudenten Logistiek Management op bedrijfsbezoek bij Colruyt en Jan De Nul

Op maandag 5 november brachten onze tweede-en derdejaarsstudenten logistiek management in de voormiddag een bezoek aan Colruyt en in de namiddag stond er een bezoek aan Jan De Nul op de planning. Onze studenten maakten op deze manier kennis met logistiek in de praktijk.

Retailer Colruyt heeft met zijn 220 winkels en bijna 30 000 werknemers een marktaandeel van maar liefst 31,8% in België. Sinds vorig jaar kent men een omzettoename van 0.1%. Deze stijging is voor de retailer een belangrijke overwinning. De kerncijfers werden tijdens de presentatie verder toegelicht. Na de presentatie kregen de studenten een rondleiding door de verschillende magazijnen waaronder de kaasafdeling waar alle kazen rijpen. Colruyt maakt gebruik van maar liefst 6 robots om de orderpicking efficiënt te laten verlopen. Op het einde van het bezoek konden de studenten zich een beter beeld vormen van het logistieke proces dat vooraf gaat voor de producten in de winkel terechtkomen.

In de namiddag trokken de studenten naar Jan De Nul. Eerst werden de werkzaamheden van de onderneming uitgelegd in een bedrijfsfilm. Vervolgens kregen ze een rondleiding van het hoofd van de logistieke afdeling en de verantwoordelijken van het transport en het magazijn. Omdat er door de overheid zelf geen opleidingen voor baggerschepen voorzien worden, organiseert De Nul dit zelf. De simulatiekamer was dan ook spectaculair om in het echt te zien.

Kortom: een ongelofelijke ervaring voor onze logistiekers!