Facebook Pixel Van grijs bedrijventerrein naar groene werkplek - Hogeschool Gent

Op 6 november stonden 30 experten van de Green Deal 'Bedrijven en Biodiversiteit' paraat op campus Schoonmeersen van HOGENT om geïnteresseerde bedrijven bij te staan met raad en daad over hoe ze hun betonnen parking, een verloren hoekje, een dak,... kunnen omtoveren tot een groene werkplek.

Dat veel bedrijven ook dromen van meer groen op hun site, blijkt uit de inschrijvingen voor dit eerste lerend netwerk dat de Green Deal organiseerde. Liefst 40 bedrijven, waaronder een aantal toonaangevende Vlaamse en internationale bedrijven zoals Colruyt en Ikea, lieten zich inspireren door de experten.

De Green Deal startte in september op initiatief van het departement Omgeving, het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en het studiebureau Corridor. HOGENT heeft zich toen, samen met bijna tweehonderd bedrijven en organisaties geëngageerd om de komende drie jaar biodiversiteit op de campussen te verhogen en het draagvlak ervoor te verbreden.

Concreet zal HOGENT haar nieuwe campus ‘Schoonmeersen Zuid’ op een duurzame manier inrichten als een groene long in de Voskenslaan. Studenten, personeel en buurtbewoners gaan binnenkort samen aan de slag om na te denken over de inrichting van de buitenruimte van deze nieuwe campus. Een nieuwe groene campus moet niet alleen een verademing worden voor de grijze stationsbuurt, maar moet ook tegemoet komen aan de wensen en noden van alle betrokkenen.