Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

VERKIEZING STUDENT-ONDERNEMER VAN HET JAAR UNIZO

Afbeelding Verkiezing student-ondernemer van het jaar Unizo
Nieuwe smaaksensatie van HoGentenaars in de prijzen

Jorgo Struyve en Nicolas Destoop, beide studenten aan de HoGent, zijn met hun bedrijf BOOGO door Unizo verkozen tot student-ondernemers van het jaar.

Ze wisten de jury te overtuigen met hun sterke businessmodel rond een voor België innovatief product: 'alcohol infused ice cream'. Dat is room- en sorbetijs, verrijkt met 5 procent alcohol. Een nieuwe smaaksensatie, dus. De ijsproducten worden deels gezoet met Stevia, waardoor ze 50 procent minder suiker bevatten dan traditionele roomijsproducten. Bovendien kiest BOOGO voor premium zuivelkwaliteit. De potjes worden momenteel verkocht in enkele winkelpunten, zomercafés en op festivals.

Jorgo Struyve behaalde vorig jaar zijn bachelor elektromechanica en volgt nu de banaba internationaal bedrijfsmanagement. Nicolas Destoop zit in het laatste jaar van de bachelor vastgoed.

Met de verkiezing van de student-ondernemer wil Unizo studenten die op inspirerende manier de brug slaan tussen onderwijs en ondernemen in de bloemetjes zetten. De student-ondernemers ontvingen deze ochtend de Unizo-award, waar een cheque van 500 euro aan gekoppeld is.

Mogelijk kunnen de studenten die prijs aanvullen met de Gentrepreneur-award ‘De Gentse student-ondernemer van het Jaar’, die volgende week (2 mei) wordt uitgereikt. Het ondernemersproject van de twee HoGent-studenten haalde ook daar immers de finale, net als www.iconics.eu, de onderneming van Rosine Uwayezu, studente rechtspraktijk aan de Hogent, die schoenen en handtassen van topmerken een tweede leven geeft.