Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

VIER HOGENT-STUDENTEN ONTWIKKELEN EASY VEGAN APP

Afbeelding Vier HoGent-studenten ontwikkelen Easy Vegan App

Vier laatstejaarsstudenten toegepaste informatica hebben samen met EVA vzw (Ethisch Vegetarisch Alternatief) de Easy Vegan App uitgewerkt. De app moet de actie ondersteunen om 21 dagen lang geen dierlijke producten te eten. Zo’n 2000 mensen gaan die uitdaging aan in het kader van de World Vegan Day op 1 november.

Ismail Öz, Floris Verhoeven, Shawn Hellinckx en Iben Van de Veire gingen net als een honderdtal andere laatstejaarsstudenten de uitdaging aan om een Android App voor EVA vzw te ontwikkelen en hun ontwerp kwam als beste uit een reeks selectierondes. Het resultaat is nu beschikbaar voor iedereen die wil meedoen aan Easy Vegan, de nieuwe campagne van EVA vzw. De campagne moet aantonen dat plantaardig eten lekkerder en makkelijker is dan de meeste mensen denken. Het is ook de beste manier om duurzaam, gezond en diervriendelijk te eten.

Dat er voor vlees dieren moeten sterven, weet iedereen wel, maar dat er ook voor melk en kaas kalfjes en geitjes worden geslacht, is veel minder bekend. Bovendien heeft zuivel een grote ecologische voetafdruk. Mocht de hele wereld vegan eten, dan zou de uitstoot van broeikasgassen met liefst 70% dalen. Intussen is het aanbod vegan producten wel fors toegenomen, vooral in de grotere steden. Ons land blijft nog wat achter, maar ook hier groeit het aandeel net als het aantal mensen dat plantaardig eet.

De deelnemers aan de Easy Vegan krijgen nu 21 dagen lang elke dag een mail met recepten, shoppingtips, weekmenu’s, productinfo en enkele verrassingen. Deelnemen kan eenvoudig door in te schrijven op www.evavzw.be/easy-vegan. Al bijna 2000 mensen hebben dat gedaan, onder wie muzikant Wannes Cappelle en actrices Joy Anna Thielemans en Barbara Sarafian.