Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

VLAAMSE LOGISTIEKE DAG

Afbeelding Vlaamse Logistieke Dag

Dat ‘duurzaam’ meer is dan een stilaan uitgeholde slogan, wordt bewezen op de Vlaamse Logistieke Dag, die duurzaamheid als thema uitspeelt. Op deze dag voor alle Vlaamse bachelorstudenten logistiek komen enkele boeiende sprekers langs, terwijl er na de middag een ruime keuze aan bedrijfsbezoeken is.

Op de Logistieke Dag van donderdag 8 maart bundelen de Vlaamse hogescholen hun krachten om zowat 550 studenten logistiek management uit heel Vlaanderen te laten kennismaken met  bedrijfsinitiatieven die duurzaam zijn. Zo kunnen ze zien hoe bedrijven de 3 P’s combineren: Profit, Planet en People. De HoGent is deze keer gastvrouw. Voor de middag komen er enkele sprekers langs op de campus Schoonmeersen. Er zijn presentaties van Telenet met de beschutte werkplaats Imsir, Umicore, FoodCareplus, Tri-Vizor, Living Tommorrow en het Vlaamse Instituut voor Logistiek.

Na de middag kunnen de studenten kiezen uit diverse bedrijfsbezoeken bij grote en kleinere bedrijven die vertellen en tonen wat ze doen in het kader van duurzaamheid. Zo kunnen ze, onder meer, naar Volvo Trucks, Arcelor, Honda, Gates, North Sea Port, Cargill, Aertsen, Volvo Cars, Gedimat, Geeraerts Transport, TvH, Ivago, Hermes, Zonen09, …Of ze kunnen met de fiets naar de Rigakaai, waar een vrachtschip van North Sea Port hen meeneemt voor een rondvaart met een gids die de ‘sustainable projects’ in de haven zal tonen.