Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

WINKELSTAD VAN DE TOEKOMST: INTERNATIONALE STUDIE VOORGESTELD

Afbeelding Winkelstad van de toekomst: internationale studie voorgesteld

Op 7 maart werden de resultaten van een internationale studie over de toekomst van binnenstedelijke winkelgebieden aan het publiek voorgesteld in Amsterdam. In deze studie staan ook heel wat Belgische praktijkvoorbeelden, onder andere uit Aalst, Gent, Genk, Kortrijk en Mechelen, die onderzocht en beschreven werden door onderzoekers van de HoGent.

De publicatie Future Retail City Center. Succesfactoren voor collectieve interventies in binnenstedelijke winkelgebieden: inzichten uit België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk werd officieel voorgesteld tijdens het seminarie ‘Succesvol samenwerken in winkelgebieden’. HoGent-onderzoekers Ruth DeVreese en Else Deneys presenteerden er de Vlaamse casestudies waarbij ze inzoomden op succesvolle samenwerkingsverbanden die voor een nieuwe dynamiek zorgen in de binnenstedelijke winkelgebieden.

“Het was inspirerend om onze resultaten in Amsterdam te presenteren. Kennis en ervaring uitwisselen met onze noorderburen zou meer moeten gebeuren”, liet Ruth DeVreese enthousiast weten. “Het is vanuit onze ervaring binnen het PWO-onderzoeksproject over aanloopstraten, dat we samen met collega’s uit de vakgroep Makelaardij en Landmeten uitvoerden, dat we gevraagd werden om deel uit te maken van de internationale experten groep Future retail city center.”

Deze groep verspreidt onderzoeksresultaten uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België over dit onderwerp, door middel van publicaties en de organisatie van seminaries.