Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

SAMENWERKEN MET BEDRIJVEN: NIEUWE SUBSIDIES

Vanaf dit jaar kan je bij VLAIO terecht voor twee nieuwe subsidies, voor ontwikkelingsprojecten enerzijds en voor onderzoeksprojecten anderzijds. De bestaande subsidiekanalen zoals de kmo-haalbaarheidsstudies, de kmo-innovatieprojecten, de sprint-projecten en de O&O bedrijfsprojecten houden op te bestaan.

Ontwikkelingsprojecten zijn er om vernieuwende ideeën, zoals een nieuw of verbeterd product, proces of dienst, te ontwikkelen die een onderneming op korte termijn kunnen veranderen of versterken. Het gaat hier om korte 2-jarige, resultaatsgerichte projecten met een duidelijk innovatiedoel. Onderzoeksprojecten daarentegen zijn gericht op kennisopbouw die aan de basis ligt van veranderingen binnen de onderneming op lange termijn. Let wel, deze subsidies moeten aangevraagd worden door het betrokken bedrijf / bedrijven, waarbij de HoGent enkel als onderaannemer kan optreden. De subsidiëringspercentages voor bedrijven zijn verschillend naar gelang het soort project en de grootte van de onderneming, maar als kennisinstelling wordt je wel voor 100% gefinancierd.

Meer informatie kan je terugvinden in deze presentatie, of in de toelichting door de VLAIO-verantwoordelijke op Youtube.

De kmo-portefeuille en de kmo-groeisubsidie blijven wel bestaan en bieden ook mogelijkheden om je samenwerking met een bedrijf te financieren. Over de groeisubsidie kan je meer leren in deze Youtube-video. 

Ben je van plan om samen met een bedrijf een ontwikkelings- of onderzoeksproject uit te werken, dan kan je zoals steeds terecht bij de directie Onderzoek (onderzoek@hogent.be) voor meer informatie en ondersteuning.