Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

KINDERUNIVERSITEIT HOGENT

Afbeelding Kinderuniversiteit HOGENT

De Kinderuniversiteit Gent is een initiatief van de Associatie Universiteit Gent (HOGENT, Howest, Arteveldehogeschool, UGent).

De Kinderuniversiteiten vinden een tiental keer per jaar plaats, afwisselend georganiseerd door een andere instelling, telkens op zondagvoormiddag. Doelpubliek zijn kinderen tussen de vijf en de twaalf jaar. Ze wonen eerst een les bij in een auditorium en steken nadien zelf de handen uit de mouwen in één van de workshops. Voor ouders wordt op elke Kinderuniversiteit ‘ouderopvang’ voorzien.

Doel van de Kinderuniversiteit is om kinderen én hun ouders warm te maken voor wetenschap en techniek. De toegang is gratis. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Meer info en foto’s op www.kinderuniversiteit.be en Facebookpagina Kinderuniversiteit Gent en Brugge

HoGent organiseerde tot nu toe acht Kinderuniversiteiten. De gekozen thema’s zijn erg divers en afhankelijk van de vakgroep/opleiding waarmee we in zee gaan.

De Kinderuniversiteit is lid van de STEM-academie en kadert binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse overheid. Doel van dit actieplan is de interesse van kinderen en jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband stimuleren. Zo hoopt men meer jongeren aan te sporen om te kiezen voor een beroep in deze sector.

Op 22 november 2015 ondertekende HOGENT ook het STEM-charter. Door dit charter te ondertekenen erkent HOGENT het belang van (buitenschoolse) STEM-activiteiten.