Facebook Pixel Begeleiding en ondersteuning - Hogeschool Gent
Foto Begeleiding en ondersteuning

Begeleiding en ondersteuning.

B

Begeleiding en ondersteuning.

Als student is het belangrijk dat je in de beste omstandigheden kan studeren. Zowel financieel als psychologisch. HOGENT doet er dan ook alles aan zodat jij je goed in je studentenvel voelt.

S


Studietoelagen en
financiële ondersteuning.

Heb je vragen over de studietoelage van de Vlaamse overheid of over het betalen van je studiekosten? We maken je wegwijs in het aanbod van de afdeling Zorg. Boek een gesprek met een van onze medewerkers en krijg info en advies rond studietoelagen, gespreide betaling van het studiegeld, financiële ondersteuning in de studiekosten of voor psychosociale begeleiding.

maak een afspraak →

S


Studietraject
op maat

De studietrajectbegeleiders helpen je graag met alle vragen over je studie­loopbaan. Neem dus gerust contact op om het te hebben over je studie­contract, je geïndivi­duali­seerd traject, studie­spreiding, vrij­stellingen, verkorte trajecten, starten in februari, advies over opleidings­onder­delen naar keuze of af­studeer­richtingen, leer­krediet en studie­voort­gangs­bewaking.

maak een afspraak met een studietrajectbegeleider →

W


Wegwijs in het
hoger onderwijs.

Een goede studiekeuze is de basis van een succesvolle carrière in het hoger onderwijs. Vertrekkend vanuit onze dagelijkse ervaring brengen we jou en je ouders graag bij hoe je een goede studiekeuze maakt.

meer info →

S

Studieadvies en begeleiding bij je studiekeuze

Weet je echt niet welke studie bij je past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je van opleiding veranderen of wil je nog iets bijstuderen? Wil je advies over regelgeving of opleidingen binnen het hoger onderwijs?

meer info →

S


Studeren met een functiebeperking.

HOGENT engageert zich ertoe om voor al haar studenten een optimale omgeving te creëren. Zo krijgen alle studenten gelijke kansen op onderwijs. Studenten met een geattesteerde functiebeperking kunnen gerichte maatregelen krijgen (extra tijd voor examens, compenserende software voor studenten met dyslexie, mondelinge toelichting, ...) of begeleiding op maat (begeleiding bij plannen en organiseren, studiemethode, notities nemen, ...). Je kan rekenen op gerichte ondersteuning bij drempels op basis van jouw functiebeperking.

meer info →
contact →