Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

Getuigenissen studenten

Sander Thorrez
master bedrijfscommunicatie
“Mijn achtergrond is een masterdiploma, dus ik was vooral theoretisch geschoold. Deze opleiding wordt heel praktisch opgevat, gelinkt aan het werkveld. Daardoor heb ik nu een globaal beeld van het bedrijfsleven gekregen. Bovendien was er een bijzonder toffe groepssfeer.”
 

Gwendoline De Groote
bachelor marketing

“Ik vond de andere manier van les geven heel tof en inspirerend, want ik werk graag projectmatig en in team. Heb mezelf een stuk beter leren kennen door de verschillende projecten. ”

 

Stef Dedobbeleer
bachelor toegepaste informatica

“Na enkele maanden in de opleiding te zitten, werd ik door verschillende bedrijven gecontacteerd om na de afronding van mijn studies bij hen aan de slag te gaan… eind februari, nog voor ik op stage vertrok, kon ik al meteen een contract ondertekenen. Volgens de recruiters was de mix van mijn vooropleiding en de banaba internationaal bedrijfsmanagement de grote troef op mijn cv.”

Getuigenis uit de bedrijfswereld

Save the Queen GIN

NO BEES NO FUTURE

"Met SaveTheQueen zijn we een jong bedrijf met een specifieke missie: de bijenpopulatie redden en wereldwijd opnieuw doen floreren. Vanuit die insteek brengen we een gin op de markt met honing van lokale imkers. Ons product heeft succes. Er is bovendien interesse voor ons verhaal vanuit het buitenland. Hoe we dat nu als klein bedrijf best aanpakken is echter niet simpel. En ook voor de communicatie meer specifiek site en social media konden we best wat deskundige support gebruiken. Het team van Internationaal Bedrijfsmanagement heeft ons daarbij fantastisch geholpen. Niet alleen conceptueel maar ook zeer concreet naar effectieve uitwerking toe. Haalbaar, resultaatgericht en creatief. Ze hebben volledig begrepen waar we met STQ naartoe willen. We hebben dan ook onmiddellijk heel wat aanbevelingen toegepast. Ondertussen R&D’en we zelfs om ons assortiment honey products stevig uit te breiden naar bier, rum en voeding."

Olivier & Michaël – oprichters Save The Queen Gin

 

Samsonite

EEN STAP DICHTERBIJ DE VOLGENDE INNOVATIE

“De samenwerking met de studenten was voor ons bedrijf een frisse en inspirerende ervaring. De kritische blik, nieuwsgierigheid en de creativiteit van de studenten hebben een interessant werk opgeleverd dat ons een stap dichterbij de volgende innovatie heeft gebracht.”

 

The world is a village: internationale stage

De bachelor na bachelor internationaal bedrijfsmanagement richt zich naar bachelors en masters met een sterke interesse voor het internationale bedrijfsleven. De verplichte internationale stage is daarom een must. Eens proeven van zo een internationale stage?

Stefanie Messely ging vorig jaar op stage in Zuid-Afrika. Check haar videoverslag en maak kennis met... de wereld!