Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

Jasper Verheyden

“Deze opleiding is heel intensief, waardoor ik echt al doende leerde om aan time-management te doen en te structureren. Je krijgt in deze opleiding alle kansen, de verantwoordelijkheid ligt bij jou om eruit te halen wat je er wilt uit halen.”

Sander Thorrez

“Mijn achtergrond is een masterdiploma, dus ik was vooral theoretisch geschoold. Deze opleiding wordt heel praktisch opgevat, gelinkt aan het werkveld. Daardoor heb ik nu een globaal beeld van het bedrijfsleven gekregen. Bovendien was er een bijzonder toffe groepssfeer.”

Stef Dedobbeleer

“Ik ben nu enkele maanden bezig met deze opleiding, en ik word door verschillende bedrijven gecontacteerd om na de afronding van mijn studies bij hen aan de slag te gaan… het is nog maar februari en ben dus al volop bezig met sollicitatieprocedures.”

In de BanaBa internationaal bedrijfsmanagement is een stage in een buitenland naar keuze (eventueel in Wallonië) van ongeveer 10 weken een must. De stage biedt je de kans om de kennis, vaardigheden en attitudes verworven tijdens de opleiding in de praktijk te brengen in het werkveld, kritisch af te toetsen en verder te ontwikkelen. Je gaat zelf op zoek naar een stageplaats. Op de dienst Internationalisering van onze campus is een database beschikbaar die je op weg kan zetten. De stageactiviteiten zijn bij voorkeur vakoverschrijdend. Dit betekent concreet dat er elementen van de verschillende opleidingsonderdelen all round aan bod komen.

Benieuwd naar de invulling van een internationale stage? En waar kan ik overal terecht komen? Check de impressies van onze jongste lichting studenten internationaal bedrijfsmanagement op stage in het buitenland.

Eline Pardaen - Stage bij Bright Young Things in Londen, Engeland.

Dries De Bock - Stage bij XXXX in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Nina De Thaey - Stage bij Ecovis in Beijing, China