Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

Team event

Omdat team spirit zeer belangrijk is om de opleiding succesvol af te ronden, starten we het academiejaar op met een team event. Enkele activiteiten zijn: een kennismaking met de docenten en de medestudenten, een presentatie van het programma, enkele gastcolleges en een heuse sessie fysieke team building acts.

Taxweek

Het internationale aspect van de fiscaliteit wordt alsmaar belangrijker. Denk maar aan de internationale mobiliteit van werknemers en de fiscale gevolgen daarvan. De opleiding Toegepaste Fiscaliteit wil daarom ook ruime aandacht besteden aan die internationale dimensie.
In november nemen de studenten uit het voltijds traject deel aan de TAXWEEK in Nederland, samen met alle Nederlandse studenten Fiscale Economie. In groep volg je gastcolleges verzorgd door de belastingsadministratie en de fiscale kantoren. Je participeert aan rollenspelen waarbij je je fiscale vaardigheden zoals het vertegenwoordigen van clienten bij een controle kan inoefenen.

 

MEET & GREET met studenten van buitenlandse partnerinstituten

Elk jaar organiseren we ook een 2-of 3 daagse bijeenkomst met studenten fiscaliteit uit onze partnerinstituten in het buitenland. Dezelfde case study wordt opgelost vanuit het perspectief van elk van de deelnemende landen. Zo worden de verschillen tussen de verschillende regelgevingen snel duidelijk. Dit academiejaar was HoGent gastheer. Volgend academiejaar is de Fontys Hogeschool in Eindhoven aan de beurt.

 

Bedrijfsbezoek & seminaries

Als student word je ook uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek of een seminarie bij onze partners uit het werkveld. Dit is telkens opnieuw een zeer boeiende en relevante ervaring.