Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

 

Online inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dankzij de online registratie versnel je de inschrijvingsprocedure voor een opleiding aan de HoGent.

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Ondersteuning nodig bij jouw studiekeuzeproces? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09/243 33 89. 

Afbeelding Algemeen

Ben je geboeid door natuur, planten, dieren en voeding en ben je gebeten door wetenschap en technologie? Wil je een opleiding waar de link tussen de theorie en de beroepspraktijk van begin af aan belangrijk is? Ben je creatief en ondernemend en werk je even graag individueel als in een team? Waag je graag een stapje over de grenzen heen en vind je duurzaam en maatschappelijk verantwoord handelen even belangrijk als wij? Kies dan voor deze opleiding op campus Melle!

 

Opbouw van de opleiding

Reeds vanaf het eerste jaar kies je voor de afstudeerrichting dierenzorg, groenmanagement, landbouw of voedingsmiddelentechnologie. Het werkveld waarin je na het afstuderen terechtkomt en het diverse takenpakket vragen om een degelijke brede wetenschappelijke achtergrond. Zowel in het eerste, tweede als derde modeltraject vind je algemene opleidingsonderdelen die door alle studenten, onafhankelijk van de afstudeerrichting, worden gevolgd. Zij vormen de basis voor de specifieke leerlijnen binnen de verschillende afstudeerrichtingen. In elke afstudeerrichting vind je de volgende vier leerlijnen terug.

Verder studeren

Via een schakelprogramma kan je na bachelor in de agro- en biotechnologie, afhankelijk van de afstudeerrichting een schakelprogramma tot Master of Science in de biowetenschappen volgen. De opties zijn land- en tuinbouwkunde (plantaardige en dierlijke productie, tropische plantaardige productie of tuinbouwkunde) of de voedingsindustrie. Contacteer de studietrajectbegeleider voor meer informatie. 

Naar het buitenland

De opleiding biedt je heel wat mogelijkheden
om je horizon te verruimen.

Zin in een buitenlandervaring?
Lees het hier.