Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

DE WERELD: JE THUIS!

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding De wereld: je thuis!

Een afgestudeerde in de agro- en biotechnologie kan er niet omheen: de wereld kennen behoort tot je basisuitrusting. Binnen de opleiding zitten dan ook heel wat mogelijkheden om je horizon te verruimen en je studiegebied vanuit een mondiaal perspectief te bekijken. Duurzaam handelen met respect voor ‘planet, people and profit’ vormt steeds de rode draad.

Internationale dimensie in het curriculum

Alle studenten agro- en biotechnologie krijgen een internationaal bad. Doorheen de drie academiejaren loopt immers een ‘internationale leerlijn’. De mate van onderdompeling bepaal je zelf. In elke afstudeerrichting komen internationale thema’s aan bod in verschillende vakken. Blijf je nog op je honger zitten, dan kan je één of twee internationaal getinte keuzevakken opnemen:

De opleiding organiseert ook buitenlandse studiereizen met bezoeken aan bedrijven, buitenlandse partnerscholen of vakbeurzen. Maar er is meer!

Buitenlandse stage

Liefst één op de drie studenten van de opleiding agro- en biotechnologie trekt voor zijn of haar stage naar het buitenland. We bieden je twee mogelijkheden die je uiteraard vlot kan combineren:

  • Je kiest ervoor je kennismakingsstage (vier weken) bij de start van je tweede modeltraject in het buitenland te doen. Omwille van de beperkte duur van deze stage blijf je hiervoor binnen Europa. Een ideale manier om te proeven van een eerste buitenlandervaring!
  • Je trekt voor je eindstage (twaalf weken) in het derde modeltraject naar het buitenland. Onze studenten vind je onder andere terug in Suriname, Brazilië, Canada, DR Congo, Tanzania, Italië, Frankrijk, Noorwegen, India, Vietnam, enz. De opleiding agro- en biotechnologie heeft doorheen de jaren een uitgebreid netwerk aan wereldwijde stageplaatsen uitgebouwd. Met duurzaamheid als rode draad spreekt het voor zich dat het vaak om ontwikkelingsrelevante stages in het Zuiden gaat. Voor stages binnen Europa en voor ontwikkelingsstages kom je in aanmerking voor een beurs.

Ben je al student agro- en biotechnologie en ben je gebeten door de reismicrobe? In de Chamilo-cursus 'Internationalisering Natuur en Techniek' kan je heel wat informatie vinden over de procedure, de mogelijke stageplaatsen, beurzen, verzekeringen en visa. Ga gerust een kijkje nemen!

Erasmus studiesemester

Een beperkt aantal studenten kan ook nog eens een volledig semester in het buitenland gaan studeren aan de één van onze partnerscholen binnen Europa. Ook hiervoor kan je een beurs krijgen.

Kortom, de opleiding biedt je heel wat mogelijkheden om over de grenzen heen te kijken, dichtbij en veraf. De dienst Internationalisering van de faculteit Natuur en Techniek zorgt voor alle nodige informatie en begeleiding voor studenten met buitenlandse plannen.