Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

MANAGER VAN JE EIGEN LEERTRAJECT

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Manager van je eigen leertraject

Voor welke afstudeerrichting je ook kiest, vanaf het eerste jaar steek je al meteen de handen uit de mouwen via projectwerking. Naast vier weken stage in het tweede jaar, loop je ook het volledige tweede semester van het derde jaar stage in een bedrijf.

Zowel in het tweede als derde modeltraject zijn er keuzevakken die je de kans geven om je je eigen leertraject te managen. Je wordt continu gestimuleerd om je talenten verder te ontwikkelen, gecoacht door een enthousiast team van lectoren!

Toch nog twijfels over je slaagkansen? Via instaptesten kan je nagaan hoe het met je studie- en taalvaardigheden is gesteld. Binnen het programma zijn er groepssessies studiebegeleiding die je op weg helpen om grotere hoeveelheden leerstof te verwerken. We bekijken ook hoe je een evenwichtige studieplanning kan opstellen.

Je kan individuele studiebegeleiding volgen om je studierendement en slaagkansen te verhogen. Je studiecoach staat voor je klaar om problemen te bespreken en studietips te geven. Je kan onder begeleiding van een lector extra oefeningen maken tijdens het monitoraat van bepaalde opleidingsonderdelen. Of je gaat te rade bij studenten uit het tweede jaar tijdens de middagsessies mentoraat. Online filmpjes helpen je door de blok- en examenperiode.

Gaat het ondanks alle inspanningen toch nog moeilijk? Bespreek met de studietrajectbegeleider de mogelijkheden tot een individueel traject.