Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

UNIEKE INFRASTRUCTUUR

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Unieke infrastructuur

De thuisbasis van deze opleiding is campus Melle. Niet alleen de persoonlijke sfeer, maar ook de groene ligging zijn belangrijke troeven. De studenten doen er veldoefeningen in het kader van ecologie, boom- en sierteelt, fruit- en groenteteelt, topografie en dierenzorg.

Veel praktijklessen vinden plaats buiten de muren van deze campus. Er is een nauwe samenwerking met de UGent en met het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO). Zo komen de studenten dierenzorg tijdens hun opleiding regelmatig op de faculteit Diergeneeskunde van de UGent. De studenten landbouw komen er voor het practicum klauwverzorging en kunstmatige inseminatie. Op de proefhoeve Agri-Vet in Merelbeke brengen de landbouwstudenten onder andere het melkvee in kaart.

Studenten groenmanagement oefenen tal van technieken zoals stekken, scheuren en enten van sierteeltgewassen op het serrecomplex van 3650m² met 31 compartimenten op de terreinen van ILVO Plant. Deze serres bieden een unieke omgeving om de principes van de sturing van klimaatregeling, watergift, bemesting en licht in beeld te brengen.  

Of ze gaan aan de slag op de proefhoeve Bottelare of in de splinternieuwe proefstal voor varkens op ILVO Dier, waar studenten landbouw tal van praktische oefeningen doen in het kader van dierlijke productie, landbouwmachines, topografie,  teelttechnieken van voeder- en akkerbouwgewassen, gewasbescherming, enz. Heel vaak participeren de studenten ook in lopende onderzoeksprojecten in het kader van projectwerk, stage of bachelorproef.

Op campus Schoonmeersen hebben we laboratoria voor microbiologie, chemie en toegepaste in-vitro plantenbiotechnologie. De studenten voedingsmiddelentechnologie zijn actief in het labo zuiveltechnologie, graan- en baktechnologie, voedingsmiddelenchemie en in onze pilootbrouwerij. Deze labo’s beschikken over pilootapparatuur en zijn gemodelleerd naar de realiteit, de dynamiek en de uitdagingen van het werkveld. Vaak worden hier innovatieve producten ontwikkeld, geproduceerd, geanalyseerd en uiteraard ook geproefd!