Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

OUD-STUDENTEN AAN HET WOORD

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Mijn kernactiviteit bij Semex is het verkopen van fokstiersperma met een hoge genetische waarde om koeien te fokken die qua productie, exterieur en gezondheid voldoen aan de hoogste eisen. Verder geef ik adviezen om juiste stierenkeuzes te maken en sta ik in voor de marketing van Semex in Wallonië. De stageperiode in het laatste jaar was voor mij een springplank om snel een job te vinden binnen de genetica.

Sofie De Waele, afgestudeerd in 2011.


Ik ben werkzaam als projectmedewerker van diverse onderzoeksprojecten op de Proefhoeve Bottelare. Ik werk momenteel op het project 'Moleculaire merkers als tool voor een duurzame bestrijding van bladseptoria bij wintertarwe'. Ik voer onder andere gevoeligheidstesten uit van isolaten van de septoria-schimmel tegenover specifieke actieve stoffen van gewasbeschermingsmiddelen (fungiciden) die gebruikt worden in de graanteelt. Het sterkste punt van de opleiding is volgens mij de sterke koppeling tussen theorie en praktijk.

Bart Pycke, afgestudeerd in 2005.

Voor een geslaagde stage, hoef je niet naar het buitenland. Maar, het kan! Mijn stageplaats bevond zich op een groot gemend bedrijf in Frankrijk. Ik denk terug aan uitgestrekte velden, krachtige machines en het mooie Franse ras Blonde d’Aquitaine, … Een buitenlandse stage staat ook mooi op je CV. Internationale markten en concurrentieposities winnen namelijk meer en meer aan belang. Durf en een minimale beheersing van de taal van het gastland, zijn echter wel een voorwaarde.

Vincent Van Autrève, afgestudeerd in 2014.
Mijn voorliefde voor akkerbouw en machines, waren doorslaggevend bij mijn toenmalige studiekeuze. Door de lessen, de praktijkdagen en de uitgebreide stage, kreeg ik honger naar meer en richtte ik ook mijn stageplaatsen en eindwerk op deze materie. Door de vele keuzemomenten was ik startklaar voor mijn huidige job: Service Zone Manager bij Case IH en Steyr.

Stijn Landuyt, afgestudeerd in 2002.
Ik ben fier dat ik deel mocht uitmaken van de leeronderneming ‘Landbouwhulp’. Ik maakte kennis met verschillende sectoren, landbouwers en visies. Ik leerde een businessplan opstellen,  communiceren met klanten, vergadertechnieken, … Kortom, de mogelijkheid om mee te doen aan de UNIZO leerondernemingen is een unieke kans.

Liesbeth De Wilde, afgestudeerd in 2012

 

Het begon allemaal in 1980 toen mijn vader zijn eerste koe kocht. Al gauw werd duidelijk dat de opvolging van de boerenstiel door mij zou verzekerd worden. Ik studeerde af als graduaat landbouw en volgde een cursus beenhouwerij aan het COOVI. In 2011 stapte ik mee in het bedrijf. Vandaag runnen wij samen de succesvolle hoeveslagerij 'Hof ter Berchemveld'.

Geert Leyssens, afgestudeerd in 2001.