Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

OP ERASMUS GAAN WAS EEN VAN DE BESTE BESLISSINGEN IN MIJN LEVEN

 
Ook in Aalst!

Deze opleiding kan je ook op de campus Aalst volgen. Klik op de knop hieronder voor meer info over deze bruisende stadscampus.

Meer info

Afbeelding Op Erasmus gaan was een van de beste beslissingen in mijn leven

Ik had er nooit echt over nagedacht om op Erasmus te gaan. Ik zag mijn studies al perfect voor mij, drie jaar aan HoGent en dan zou ik mijn diploma in handen hebben. Alleen bracht een onschuldig gesprek met iemand die al eens in het buitenland gestudeerd had daar plotseling verandering in.

Sindsdien begon het wel aardig te kriebelen om het zelf uit te proberen. Het klinkt allemaal best heel eng wanneer je er voor het eerst eens echt over nadenkt. Vier hele maanden ben je op jezelf aangewezen in een omgeving waar je amper weet van hebt, laat staan dat je er iemand kent.

Uiteindelijk bleek dat allemaal totaal geen probleem te zijn, mijn gastgezin bestond uit echte Ierse schatten van mensen en de andere Erasmussers zitten allemaal in dezelfde situatie waardoor je vier maand lang nooit echt alleen bent.

Kort gezegd: op Erasmus gaan is een van de beste beslissingen die ik al ooit in mijn leven heb genomen. Dublin is absoluut een stad waar iedereen zich meteen thuis voelt. Niet alleen is Dublin een geweldige studentenstad, het ITT Tallaght is een enorm levendige school vol societies, clubs en tientallen andere Erasmus studenten die al snel een zotte bende vormen. Daarnaast leer je er ook doodgemakkelijk de Ierse studenten zelf kennen. Deze zijn overal wel te vinden, van de eigen Starbucks in de school tot in de Metro Bar na de schooluren vlak naast de campus.

In Dublin heb ik vooral ook mezelf leren kennen. Doordat je zo lang helemaal op jezelf aangewezen bent, ontdek je pas echt waartoe je allemaal in staat bent. Het is een reuzesprong naar een heel andere kijk op het leven en vooral geweldige nieuwe vriendschappen die ongetwijfeld jaren zullen meegaan. Mocht je er zelf aan denken om op Erasmus te gaan, zeker niet aan twijfelen. Gewoon doen, want zelf heb ik er nu een tweede thuis bij!

Ook kriebels?

Begint het bij jou ook te kriebelen? Kom hier alles te weten over jouw internationale mogelijkheden.