Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

PROGRAMMA EN PROJECTEN

 
Ook in Aalst!

Deze opleiding kan je ook op de campus Aalst volgen. Klik op de knop hieronder voor meer info over deze bruisende stadscampus.

Meer info

Afbeelding Programma en projecten

Opbouw

De opleiding KMO-management is opgebouwd rond een aantal grote pijlers. Daarnaast vinden wij ook de managementskills enorm belangrijk. 

Inzicht door praktijk

Hoe je jouw ambitie concreet realiseert , leer je best door de know how uit de verschillende vakken om te zetten in de praktijk en het gewoon zelf te gaan doen. Tijdens  je opleiding werk je dan ook mee aan verschillende businessprojecten die je alle aspecten van het ondernemen laten ontdekken in een real life setting.

Eerste modeltraject: Start van de onderneming

In het eerste jaar leer je in een fictieve onderneming alle administratieve, juridische en financiële stappen van de opstart van een business kennen. Het financiële plan staat in dit project centraal.

Tweede modeltraject: Running a Student Company

In het tweede jaar werk je in groep een ondernemingsplan uit. De focus ligt hierbij op de strategische aanpak, de communicatie en de financiële planning. Naast het business aspect wordt ook veel aandacht besteed aan team spirit, creativiteit en communicatievaardigheden specifiek nodig bij het managen van dergelijke projecten (bijvoorbeeld vergadertechnieken).

Volgende stap is dan je ondernemingsplan in de praktijk omzetten & een Student Company oprichten. Commerciële vaardigheden kan je nu effectief gaan trainen in verkoopgesprekken en je verwerft de nodige financiële competenties door te functioneren in een  real life administratie.

Gedurende het project krijg je ook de kans om een stevig netwerk op te bouwen.

Belangrijk is ook dat dit project zowel focust op zakelijk als op persoonlijk ondernemerschap.

Derde modeltraject: Business Cases

In het derde jaar leer je via real life Business Cases een intelligente analyse maken van de verschillende bedrijfsprocessen. Je wordt getraind op het formuleren van verbetervoorstellen en hoe je ze best in een managementsysteem kan opnemen. Je kritisch & probleemoplossend denken en je creatieve insteek zijn een absolute toegevoegde waarde om je businessconcepten gestructureerd en succesvol af te ronden.

Stage

Stage vormt samen met de bachelorproef het sluitstuk van de opleiding KMO-Management. De stage wordt gespreid over een doorlopende periode van 12 weken. Er is heel wat aandacht voor de keuze van de stageplaats via de opmaak van een persoonlijk ontwikkelingsplan : een handige tool om uit te maken welke richting je precies uit wil met je professionele loopbaan.

 

Projecten

Enkele voorbeelden: