Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

TOEKOMST EN CARRIERE

 
Ook in Aalst!

Deze opleiding kan je ook op de campus Aalst volgen. Klik op de knop hieronder voor meer info over deze bruisende stadscampus.

Meer info

Afbeelding Toekomst en carriere

Aan het werk

Je kan je eigen business lanceren als startend zelfstandig ondernemer of je kan ook gaan voor bedrijfsopvolger bijvoorbeeld in een familiebedrijf. Je opleiding is daarbij je allerbelangrijkste troefkaart. Uiteraard in combinatie met je gedrevenheid, je zakelijk & creatief potentieel en je stressbestendigheid. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd als werknemer in een kmo aan de slag en het spectrum aan jobs in onze branche is heel erg groot en gevarieerd. Want vergeet niet: Vlaanderen is de kmo-regio bij uitstek. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden voor degelijk geschoolde kmo-talenten: de veelzijdige competenties die je bij ons verwerft zijn namelijk een absoluut pluspunt bij sollicitaties, juist omdat binnen de organisatiestructuur van een kmo de taken zelden echt strikt verdeeld zijn.

Jobs

Binnen de organisatiestructuur van een KMO zijn de taken zelden strikt verdeeld.
De veelzijdige competenties die je bij ons verwerft kan je gebruiken:

  • als meerzijdige, professionele, ondernemende medewerker/manager/stafmedewerker binnen een kmo
  • als zelfstandig ondernemer
  • startend zelfstandig ondernemer
  • bedrijfsopvolger

      

Verder studeren

Wie met dit diploma op zak graag wil verder studeren heeft veel mogelijkheden. Om te beginnen aan de HoGent zelf. Check de vele postgraduaten, bachelor-na-bacheloropleidingen en navormingen. Daarbij zal je zien dat er altijd grosso modo twee pistes zijn: ofwel verbreden van je kennis bijvoorbeeld via een banaba internationaal bedrijfsmanagement. Ofwel gaan voor een specialisatie. Bekijk ook het aanbod van de universiteiten en de mogelijkheid om in te stappen via schakelprogramma’s. Je kan er ook voor kiezen om via een verkort traject een tweede bachelordiploma in het bedrijfsmanagement in een andere afstudeerrichting te behalen.

Testimonial

Niels De Block
Zaakvoerder James BVBA
Afgestudeerd in 2013

 

"In september 2012 hebben mijn vriend Robin Vergauwen en ikzelf James BVBA opgericht met als core business het verhuren van privé chauffeurs. Op dat moment waren we nog twee studenten KMO-management met een droom, veel ambitie en een strak plan. We hebben de sprong gewaagd. En wat we ondertussen wel zeker weten: het is voor een groot stuk aan onze studies te danken dat ons project nu zo fantastisch draait. We hebben alle noodzakelijke bagage meegekregen.

En het is die background die ons van pas komt bij de dagelijkse werking van James. Alle verschillende aspecten van een business worden aangekaart wat de realiteit van het ondernemen het best benadert. Dat sprak ons beiden onmiddellijk aan. Je krijgt een globaal beeld van hoe een bedrijf werkt en dat was voor ons relevanter dan de uitdieping van 1 specifieke piste.

Conclusie: wil je op termijn als zelfstandig ondernemer je eigen zaak oprichten of een zaak overnemen, dan bestaat er nergens een betere studierichting. Boeiend, inspirerend en super praktijkgericht. Ook de steun in raad en daad die we gekregen hebben van zowel docenten als de Hogent zelf heeft concreet bijgedragen tot ons succesverhaal. Waarvoor bij deze nogmaals onze dank."

Amy Van Meygaard
student kmo-management én student-ondernemer
 

"Kmo-management is voor mij de perfecte studie om mijn ondernemerskwaliteiten verder te ontwikkelen. Ik heb inzicht gekregen in de belangrijke aspecten van ondernemen door het brede curriculum en de persoonlijke adaptie binnen de HoGent. Daarnaast heb ik mijn kwaliteiten in de praktijk kunnen omzetten dankzij het statuut student-ondernemer waardoor ik de kans heb gekregen stage te lopen in mijn eigen onderneming. Zo kan ik mij momenteel integraal richten op het vormen en ontwikkelen van mijn eigen onderneming mede dankzij de theoretische fundering vanuit de opleiding."