Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

PERSOONLIJKE COACHING

Afbeelding Persoonlijke coaching

De opleiding bedrijfsmanagement wil zijn studenten actief begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en in de ontwikkeling van hun competenties en talenten en dit doorheen het ganse studietraject.

In het eerste jaar ligt de focus op zelfreflectie: wie ben ik en wat kan ik (de student denkt na over zijn competenties en talenten) en wat wil ik (de student prospecteert het beroepenveld en tracht al een ruwe toekomstvisie te formuleren), maar ook zelfreflectie over zijn studievoortgang:

  • eerste semester: welke randvoorwaarden om te slagen formuleert de student voor zichzelf (bv examenplanning maken, goede nota’s hebben)
  • tweede semester: hoe interpreteert de student zijn studieresultaten (analyseren van zijn studiegedrag en van zijn resultaten) en welke acties onderneemt hij (bv bijsturen van studiemethode, volgen van een monitoraat voor een taal waarvoor hij moeilijkheden ondervindt).

In het tweede en derde jaar ligt de focus op de persoonlijk ontwikkeling van de student: hoe wil hij zijn competenties en talenten gaan ontwikkelen in de richting die hij voor zichzelf uittekent.

In de coaching staat de student centraal: hij onderzoekt wat hij kan en wat hij wil, en hij tracht zichzelf bij te sturen.
Groepsactiviteiten en individuele gesprekken met een lector-coach ondersteunen hem daarbij.

Een hypothetisch voorbeeld van een student financie- en verzekeringswezen:
In het eerste jaar formuleert de student voor zichzelf dat hij een bijzonder talent heeft om te communiceren en te overtuigen.
Hij prospecteert het beroepenveld en vindt dat de commerciële sector hem het best ligt.
Hij onderzoekt de competenties van een account manager en vergelijkt met waar hij reeds staat.
Hij merkt dat emotionele intelligentie, zelfzekerheid en assertiviteit een must is als hij wil tewerkgesteld worden in de beroepsomgeving waar zijn voorkeur naar uitgaat.
Hij formuleert acties om zijn commerciële vaardigheden op een hoger niveau te brengen.
Hij kiest bewust bepaalde keuzevakken en een bepaalde stage.

Hij koppelt telkens terug en reflecteert telkens of hij dezelfde richting nog steeds wil uitgaan en of hij bereikt wat hij voor zichzelf heeft voorgenomen.

Testimonial

Maxim Holvoet
derdejaarsstudent financie- en verzekeringswezen

 

"In vier jaar competentie- en talentmanagement heb ik vooral geleerd dat naast kennis, de persoon en zijn talenten even belangrijk zijn en misschien wel belangrijker. Vooral later tijdens je loopbaan ook voor een groot deel naar je competenties zal gekeken worden. In het opleidingsonderdeel competentie- en talentmanagement heb ik vooral geleerd welke talenten, verborgen of niet ik al had in mijn “levensrugzak” en welke competenties ik moest bijschaven en welke ik nog in mijn rugzak wou en moest steken.
Het opleidingsonderdeel heeft mij ook inzicht gegeven waar ik naar toe wil met mijn loopbaan en mijn leven. Vooral in het laatste jaar heb ik misschien voor de eerste keer de dingen bekeken op lange termijn en stilgestaan hoe ik daar kan raken. Meestal ben ik een persoon die nooit verder kijkt dan zes maanden ver. Zo heeft het vak mij ook goed gestuurd naar welk soort stage ik wou doen en wat ik op mijn stage vooral op moet concentreren.

Daarnaast heeft het mij ook inzicht gegeven over mezelf, wat ik kan en niet kan en op bepaalde momenten daarover te reflecteren en meer stil te staan bij de dingen die belangrijk zijn. Competentie- en talentmanagement heeft mij ook geholpen om beter in groep te werken en aan te tonen welke competenties ik moet uitspelen wanneer ik in groep werk en op welke ik moet letten.
Competentie- en talentmanagement heeft er voor gezorgd dat ik mijn “levensrugzak” verder heb opgevuld en die ook verbeterd heb. Met de personal branding cv als een mooi inhoudsopgave van wat er allemaal inzit."