Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

TOEKOMST EN CARRIERE

Afbeelding Toekomst en carriere

Aan het werk

Als afgestudeerde logistiek management heb je mooie perspectieven & carrièremogelijkheden in tal van bedrijven en sectoren. De vraag naar bachelors met een degelijke logistieke vorming is namelijk zeer groot. Meer nog: de vraag overtreft ruimschoots het aanbod en dus raken heel wat vacatures niet ingevuld.

Het werkterrein is zeer gevarieerd: Je kan bijvoorbeeld terecht in de business van het nationale en het internationale transport zowel via de zee, de weg, het spoor, de lucht of de binnenwateren. Ook koerier- en expressdiensten bij de grote firma’s of distributieketens die hun eigen transporten regelen zijn vragende partij. Denk ook aan alle firma’s die goederen opslaan en behandelen zoals naties, stouwers, terminal operators, distributiecentra, op- en overslagbedrijven enz.

Een greep uit de zeer diverse jobprofielen:

  • dispatcher
  • planner
  • waterklerk
  • logistiek bediende
  • maritiem agent
  • expediteur
  • goederenbehandelaar
  • vervoerscommissionair
  • junior warehouse manager

Verder studeren

Wie met dit diploma op zak graag wil verder studeren heeft veel mogelijkheden. Om te beginnen aan de HoGent zelf. Check online de vele postgraduaten, bachelor-na-bacheloropleidingen en navormingen. Daarbij zal je zien dat er altijd grosso modo twee pistes zijn: ofwel verbreden van je kennis bijvoorbeeld via een banaba internationaal bedrijfsmanagement. Ofwel gaan voor een specialisatie. Bekijk ook het aanbod van de universiteiten en de mogelijkheid om in te stappen via schakelprogramma’s. Je kan er ook voor kiezen om via een verkort traject een tweede bachelordiploma in het bedrijfsmanagement in een andere afstudeerrichting te behalen.

Kies je eerder voor verdieping en wil je verder gaan specialiseren binnen het vakgebied van  logistiek en transport, dan heb je keuze uit een aantal masteropleidingen bijvoorbeeld aan de Universiteit Antwerpen, de VUB en andere universiteiten. Check ook de mogelijkheden in het buitenland.