Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

TOEKOMST EN CARRIERE

 
Ook in Aalst!

Deze opleiding kan je ook op de campus Aalst volgen. Klik op de knop hieronder voor meer info over deze bruisende stadscampus.

Meer info

Afbeelding Toekomst en carriere

Jobs

Als marketeer heb je prachtige perspectieven en veel carrièremogelijkheden. Onze marketeers komen in allerhande types bedrijven en organisaties terecht omdat ze door hun diepgaande know how en zeer praktijkgerichte opleiding zo gegeerd zijn. Van de wereld van de frisdranken tot banken, van artisanale bieren tot industriële pompen. Van fashion over events tot sponsors en grote sportclubs. Overal heb je marketing.

De vraag vanuit het werkveld is dan ook een stuk groter dan het aantal afgestudeerden dat jaarlijks de HoGent verlaat. En dan beschik je na je studie nog over een serieuze extra troef: je zal nooit in een vlakke loopbaan terechtkomen. Wie ambitie en persoonlijkheid heeft, zal met dit diploma gegarandeerd carrière maken.

Staan open voor marketeers: alle all round marketingjobs bijvoorbeeld als marketing assistant. Maar er zijn ook heel wat opportuniteiten in verkoop en distributie. Of in media, reclame, events en PR. En natuurlijk op de sales en communicatiediensten van ongeveer alle bedrijven/organisaties. Ook marktonderzoek is gegeerd.

Een greep uit de zeer diverse jobprofielen:
Managementfuncties staan voor young professionals open als junior management

  • brand / product manager
  • account manager / advertising manager
  • communicatiemanager /conversation
  • manager
  • online marketeer
  • promotieverantwoordelijke / event manager
  • sales representative / commercieelmedewerker
  • exportmanager
  • inkoper
  • marktonderzoeker

Verder studeren

Wie met dit diploma op zak graag wil verder studeren heeft veel mogelijkheden. Om te beginnen aan de HoGent zelf. Check online de vele postgraduaten, bachelor-na-bacheloropleidingen en navormingen. Daarbij zal je zien dat er altijd grosso modo twee pistes zijn: ofwel verbreden van je kennis bijvoorbeeld via een banaba internationaal bedrijfsmanagement. Ofwel gaan voor een specialisatie. Bekijk ook het aanbod van de universiteiten en de mogelijkheid om in te stappen via schakelprogramma’s. Je kan er ook voor kiezen om via een verkort traject een tweede bachelordiploma in het bedrijfsmanagement in een andere afstudeerrichting te behalen.

Testimonial

Nico Cornelis
Senior Account manager @ GutzandGlory
Afgestudeerd in 2005

 

"Waarom ik graag in de reclame werk? Omdat ik graag met mensen samenwerk. Samen door de storm. Met de klant en met het team. Samen een briefing analyseren,luisteren wat de klant echt nodig heeft. Een neus hebben voor wat leeft en wat mensen raakt recht in het hart. Samen met strategen vanuit insights redeneren naar slimme concepten waar onze creatieven dan mee aan de slag kunnen. Verbeelding aan de macht. Maar altijd strak voor ogen het doel en de praktische bezwaren tussen droom en daad. Een fantastisch boeiende en soms ook slopende pingpong die een gepolierde diamant moet opleveren. Vanuit alle kanten en invalshoeken bekeken, gewogen en gekeurd. De volgende stap is dan het aftoetsen met de klant. Met vuur een concept verdedigen waar je met het hele team frontaal achter staat. Gaan voor de GO en je collectieve ideeën concreet vorm zien krijgen via de productie.Tot de campagne finaal wordt losgelaten en je die hilarische tv-spot ziet tijdens je favoriete programma of dat youtubefilmpje dat op social ontvlamt en zowaar een miljoen views krijgt ...Euforie. Trots. Een teamgevoel even hecht als een perfect op mekaar afgestemd voetbalelftal dat voor de beker gaat. Wij hebben samen het verschil gemaakt.

Mijn opleiding marketing aan HoGent heeft mij goed voorbereid. Sterke resultaten neerpoten samen met een team. Dat had ik al grondig kunnen oefenen. Jezelf volledig kunnen uitleven in een project met veel facetten van analyse over creativiteit tot organisatie en practische implementatie: daar word je op getraind door de vele praktijkopdrachten in samenwerking met het werkveld. Ik heb nu de job van mijn leven en mijn studies aan de HoGent waren daarbij - om het in reclametermen uit te drukken - strategisch een slimme zet."