Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Algemeen

Chemie
 

Meer info

Biochemie
 

Meer info

Milieuzorg
 

Meer info

Kiezen voor een brede opleiding


Chemie is breder dan je op het eerste gezicht zou denken. De wereld van vandaag kunnen wij ons niet indenken zonder de verwezenlijkingen van de chemie in alle mogelijke sectoren. Jouw wetenschappelijke interesse voor chemische productie, synthese en analyse draagt zonder meer bij tot de modernisering en sanering van onze maatschappij. Door een combinatie van theoretische cursussen, practica, goed begeleide projecten en stages kan je jezelf tijdens de drie bachelorjaren ontplooien tot een zelfstandige, creatieve persoonlijkheid met een degelijke theoretische en praktische bagage.  Na het gemeenschappelijke eerste jaar, volg je, afhankelijk van je interesse chemiebiochemie of milieuzorg.

Kies je voor een opleiding waar de link tussen theorie en beroepspraktijk van begin af aan belangrijk is? Dan is de opleiding bachelor in de chemie van HOGENT vast en zeker iets voor jou!

Knelpuntberoep


Wist je dat de chemiesector in Vlaanderen jaarlijks 2.000 nieuwe medewerkers zal moeten aanwerven om haar personeelsbestand op peil te houden? Dit is een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden. De hoge aanzuiveringsbehoefte wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de uitstroom 55-plussers. Ruim 27% van alle vacatures in de sector kan worden beschouwd als een knelpuntvacature.

Verder studeren


Via een schakelprogramma kan je met je diploma van bachelor in de chemie ook een Master of Science in de industriële wetenschappen behalen. Maar wie weet, word jij wel de witte raaf waar de sector naar op zoek is en word jij via een verkort programma nog textieltechnoloog? Ontdek alle mogelijkheden tot verder studeren aan HOGENT hier.

 

Wist je dat afgestudeerden met een diploma bachelor in de chemie, afstudeerrichting milieuzorg, automatisch ook een getuigschrift milieucoördinator B ontvangen?