Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

 

Online inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dankzij de online registratie versnel je de inschrijvingsprocedure voor een opleiding aan de HoGent.

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Ondersteuning nodig bij jouw studiekeuzeproces? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09/243 33 89. 

Afbeelding Algemeen

Kiezen voor een brede opleiding

Chemie is breder dan je op het eerste gezicht zou denken. De wereld van vandaag kunnen wij ons niet indenken zonder de verwezenlijkingen van de chemie in alle mogelijke sectoren. Jouw wetenschappelijke interesse voor chemische productie, synthese en analyse draagt zonder meer bij tot de modernisering en sanering van onze maatschappij. Door een combinatie van theoretische cursussen, practica, goed begeleide projecten en stages kan je jezelf tijdens de drie bachelorjaren ontplooien tot een zelfstandige, creatieve persoonlijkheid met een degelijke theoretische en praktische bagage.  Na het gemeenschappelijke eerste jaar, volg je, afhankelijk van je interesse:

 

Kies je voor een opleiding waar de link tussen theorie en beroepspraktijk van begin af aan belangrijk is? Dan is de opleiding bachelor in de chemie van de HoGent vast en zeker iets voor jou!

Knelpuntberoep

Wist je dat de chemiesector in Vlaanderen jaarlijks 2.000 nieuwe medewerkers zal moeten aanwerven om haar personeelsbestand op peil te houden? Dit is een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden. De hoge aanzuiveringsbehoefte wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de uitstroom 55-plussers. Ruim 27% van alle vacatures in de sector kan worden beschouwd als een knelpuntvacature.

Verder studeren

Via een schakelprogramma kan je met je diploma van bachelor in de chemie ook een Master of Science in de industriële wetenschappen behalen. Maar wie weet, word jij wel de witte raaf waar de sector naar op zoek is en word jij via een verkort programma nog textieltechnoloog? Ontdek alle mogelijkheden tot verder studeren aan de HoGent hier.

 

Wist je dat afgestudeerden met een diploma bachelor in de chemie, afstudeerrichting milieuzorg, automatisch ook een getuigschrift milieucoördinator B ontvangen?

Naar het buitenland

De opleiding biedt je heel wat mogelijkheden om je horizon te verruimen. Lees het hier.