Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

DE WERELD: JE THUIS!

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding De wereld: je thuis!

Een afgestudeerde in de chemie kan er niet omheen: de wereld kennen behoort tot je basisuitrusting. De opleiding chemie biedt je dan ook heel wat mogelijkheden om je horizon te verruimen en je voor te bereiden op een internationaal gerichte professionele carrière.

Internationale dimensie in het curriculum

Alle studenten chemie krijgen een internationaal bad. In verschillende opleidingsonderdelen komen internationale thema’s aan bod. Daarnaast scherp je je talenkennis Engels en Frans aan, en kan je als keuze-opleidingsonderdeel Duits of Spaans volgen, of kiezen voor een taalstage in Duitsland of Spanje. Voor het bekostigen van de taalstage is een financiële tussenkomst van de afdeling Zorg mogelijk.

Buitenlandse studie- of stagesemester

Wil je een volledige internationale onderdompeling? Kies dan in je derde modeltraject voor een semester in het buitenland. We bieden je twee mogelijkheden die je uiteraard vlot kan combineren:

-    Je volgt gedurende een volledig semester les bij één van onze partnerscholen in Europa.
-    Je trekt voor je stage (elf weken) naar het buitenland. De opleiding chemie heeft doorheen de jaren een uitgebreid netwerk aan stageplaatsen binnen en buiten Europa uitgebouwd. Onze studenten vind je onder meer terug in Duitsland, Polen, Ecuador, Noorwegen, Indonesië, Bolivië, USA, UK en Suriname.

De dienst Internationalisering van de faculteit zorgt voor alle nodige informatie (o.a. over beursmogelijkheden) en begeleiding voor studenten met buitenlandse plannen.

Ben je al student chemie en ben je gebeten door de reismicrobe? In de Chamilo-cursus 'Internationalisering Natuur en Techniek' kan je heel wat informatie vinden over de procedure, de mogelijke stageplaatsen, beurzen, verzekeringen en visa. Ga gerust een kijkje nemen!