Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Chemie

Wat leer ik?


Je wordt opgeleid om op een accurate, maar creatieve manier syntheses, analyses en onderzoek uit te voeren in diverse laboratoria, bij productieprocessen en milieuorganisaties. Naast een grondige kennis van de beginselen van de chemie, bestudeer je chemische technologie, analytische chemie, organische chemie, fysicochemie, toegepaste mechanica, sturing, automatisatie en regeltechniek in de industriële chemie. Al tijdens je opleiding krijg je zicht op het latere beroep en toets je de theorie aan de praktijk. Zo organiseert de opleiding rondleidingen in bijvoorbeeld het kunststofbedrijf Quadrant, het PVC-extrusiebedrijf Deceuninck, het polyurethaanbedrijf Altachem enz.

Waar werk ik?


De afstudeerrichting chemie biedt een grondige voorbereiding op zowel het werk in het laboratorium in zijn meest uiteenlopende vormen en toepassingen als op de ontwikkeling en sturing van processen in de chemische nijverheid. De afgestudeerden zullen wij zowel aantreffen in de studiebureaus en controlekamers, die in rechtstreeks verband staan met de productie in het chemisch bedrijf of in het chemisch laboratorium voor zowel kwaliteitscontrole als fundamenteel laboratoriumonderzoek.

 

De campus Schoonmeersen beschikt over een unieke semi-industriële destillatiekolom die geschikt is om studenten op te leiden in de industriële chemie. Ze biedt bovendien een unieke opportuniteit in Oost-Vlaanderen om opleidingen te verzorgen in het kader van dienstverlening aan de chemische sector en scholen.