Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

MILIEUZORG

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Milieuzorg

Wat leer ik?


In de afstudeerrichting milieuzorg leer je omgaan met diverse technieken voor water- en luchtzuivering, geluidsmeting, bodemsanering, afvalverwerking en natuurbeheer. Je krijgt een grondig inzicht in de milieuwetgeving, de beleidsvorming en de administratie van bedrijven. De milieuzorg biedt een geïntegreerde aanpak van chemie, biologie, microbiologie, technologie in dienst van integrale milieuzorg. Er is ook aandacht voor milieubeleidsvorming, milieurecht en -wetgeving, milieuadministratie en milieuzorgsystemen in bedrijven. De opleiding is praktijkgericht. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Zo trekken onze studenten bijvoorbeeld naar de zuiveringsinstallatie van Aquafin en doen ze staalnames in het Europese natuurreservaat Het Molsbroek.

Waar werk ik?


De afstudeerrichting milieuzorg is toegespitst op milieutoxicologisch onderzoek, milieuambtenarij en milieuadvies. Dankzij een brede vorming kunnen de afgestudeerden terecht bij openbare en private instellingen, die een controlerende of adviserende rol spelen bij de bestrijding van milieuverontreiniging. De functies zijn zeer uiteenlopend: milieutechnoloog, milieuchemicus, milieuadviseur, milieuambtenaar, milieucoördinator, enz.

 

Wist je dat afgestudeerden met een diploma bachelor in de chemie, afstudeerrichting milieuzorg, automatisch ook een getuigschrift milieucoördinator B ontvangen?