Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Algemeen

Kiezen voor een brede opleiding

De opleiding tot bachelor in de elektromechanica is ongetwijfeld een van de meest polyvalente technische bacheloropleidingen. Zij beoogt een brede inzetbaarheid op de werkvloer en dit vormt dan ook een van de belangrijkste troeven van het diploma. Tijdens je loopbaan zal je elektromechanische systemen ontwerpen en deze beter op elkaar afstemmen, productieprocessen beheren en installaties onderhouden, maar mogelijk ook advies verlenen bij de aan- of verkoop van technologische producten en diensten en instaan voor hun opvolging.

Het multidisciplinaire karakter van de opleiding en het gevarieerde pakket van taken en verantwoordelijkheden in het latere beroepsleven vertaalt zich in een stevig pakket van gemeenschappelijke technische opleidingsonderdelen. Het spreekt voor zich dat elektriciteit, mechanica en elektronica hierin belangrijke pijlers vormen.

Na een gemeenschappelijk eerste jaar kies je, afhankelijk van je eigen interesse, in het tweede modeltraject voor:

Praktijkgericht

Als bachelor in de elektromechanica moet je steeds op de hoogte blijven van de nieuwste producten en technieken binnen je afstudeerrichting, daarom is een samenwerking met de industrie uitermate belangrijk. Vanaf het eerste modeltraject krijg je een realistisch beeld van de latere beroepspraktijk en maak je kennis met de nieuwste technologieën. De gastcolleges in het eerste jaar zijn inhoudelijk gelinkt aan één van de drie afstudeerrichtingen en worden ingericht in samenwerking met toonaangevende bedrijven zoals Retec (Industriële niveaumetingen), Egemin (aanpak binnen automatiseringsproject) en Enprove (energiebeheer). Zo helpen we jou bij het kiezen van de afstudeerrichting die het beste bij je past.

Kortom, kies je voor een opleiding waar de link tussen theorie en beroepspraktijk van begin af aan belangrijk is? Dan is deze opleiding vast en zeker iets voor jou!

Verder studeren

Bovendien hoeft deze opleiding geen eindpunt te zijn. Wie nog een stapje verder wil, kan na het afstuderen via een schakelprogramma een Master of Science in de industriële wetenschappen behalen op dezelfde campus of via een verkort traject instromen in de bachelor in de textieltechnologie? Ontdek alle mogelijkheden op onze infobeurzen rond verder studeren. 

 

Bachelor in de elektromechanica

Werkplekleren elektromechanica