Facebook Pixel Bachelor secundair: project kunstvakken - Hogeschool Gent
Foto Bachelor secundair: project kunstvakken

Word leerkracht project kunstvakken.

W

Word leerkracht project kunstvakken.

Je wilt een artistieke opleiding geven aan kinderen en jongeren? Je beschikt over een dosis creativiteit en je wilt je expressief uiten? Je volgde zelf les in het deeltijds kunstonderwijs? Je bent nieuwsgierig naar meerdere kunstdisciplines? Dit is jouw ding.

In het onderwijsvak project kunstvakken kan je jouw artistieke en organisatorische competenties ontplooien. De vijf kunstdisciplines zijn verweven doorheen de volledige opleiding:

 • beeld
 • muziek
 • woord
 • beweging/drama
 • media

Dit alles wordt constant geschetst binnen de kunsthistoriek, de actuele kunstvormen en de esthetica. Je leert projectmatig aan de slag gaan en leert zo de kunsten- en cultuursector kennen. In het laatste jaar bouw je met de volledige groep een algemeen artistiek project uit. Je doorloopt dus het volledige creatieproces, van ontwerp tot presentatie.

Bekijk onze projecten op Instagram

Praktijk.

Kunsteducatie en artistieke projecten uitwerken, afgestemd op verschillende doelgroepen (kinderen en jongeren) staan in deze opleiding voorop. Je doet praktijkervaring op in het deeltijds kunstonderwijs, in het lager onderwijs en in de cultuur- en kunstensector.

Praktijk.

Kunsteducatie en artistieke projecten uitwerken, afgestemd op verschillende doelgroepen (kinderen en jongeren) staan in deze opleiding voorop. Je doet praktijkervaring op in het deeltijds kunstonderwijs, in het lager onderwijs en in de cultuur- en kunstensector.

Als leraar secundair onderwijs moet je expert zijn in minstens twee domeinen. Daarom kies je twee onderwijsvakken. Al kan je (later) nog altijd voor een voor een extra onderwijsbevoegdheid gaan.

Project kunstvakken kun je combineren
met één van volgende onderwijsvakken:

 

Ken je het metier van het lesgeven al?

Informeer je dan over de verkorte opleiding
voor een extra onderwijsbevoegdheid.

Wat na je diploma?

Met je diploma kan je
aan de slag als leerkracht in:

 • domeinoverschrijdende initiatie,
  eerste graad deeltijds kunstonderwijs
 • muzische vorming (in de vijf disciplines)
  in de lagere school
 • secundair onderwijs

Ben je al leerkracht in het lager onderwijs en wil je graag ook een muzische juf of meester worden? Dan kan je dit onderwijsvak in maximaal anderhalf jaar als vervolgopleiding opnemen.

  Perspectieven
  buiten het onderwijs

  Je kan begeleider of educatief medewerker worden van educatieve / multidisciplinaire workshops in kinderkunstateliers, in musea, operahuizen, theaters, educatieve culturele diensten, cultuurhuizen.

   

  Vragen over dit vak?

  We helpen je graag verder!

  Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

  Onderwijs: secundair onderwijs
  Je vindt jongeren tussen de twaalf en de zestien best boeiend? Je kan je in hun leefwereld inleven en je wil het verschil maken in hun ontwikkeling tot volwassene? Geef de wereld het beste …
  Onderwijs: lager onderwijs
  De opleiding lager onderwijs steunt op krachtige leerlijnen die van jou een echte professional maken. Je bouwt die leerlijnen gedurende drie jaren op met opleidings- onderdelen …
  Onderwijs: kleuteronderwijs
  De opleiding kleuteronderwijs steunt op krachtige leerlijnen die van jou een echte professional maken. Je bouwt die leerlijnen gedurende drie jaren op met opleidingsonderdelen die zijn …
  Leer ons kennen
  De kans is groot dat je later een job uitoefent die nu nog niet bestaat. ‘Waarom dan nog verder studeren?’ hoor ik je denken. Een terechte vraag die meteen getuigt van kritisch …
  Inschrijven
  Heb je de knoop doorgehakt en weet je welke opleiding je wil gaan volgen? Dan is je inschrijving de volgende stap!  Ik ben nieuw aan HOGENT. Was je nog nooit eerder …