Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Engels

Je draagt de Engelse taal een warm hart toe en wil je met enthousiasme inzetten om je passie en kennis over te dragen op jongeren die nog zo veel te ontdekken hebben? Twijfel dan niet: leraar secundair onderwijs – Engels is een echte uitdaging voor jou. 

Je krijgt een stevige basis woordenschat, zoals je die later zelf zal onderwijzen. Je krijgt actuele en degelijke informatie over de verschillende aspecten van de Britse en Amerikaanse cultuur. Je schaaft je eigen vaardigheden bij door motiverende spreekactiviteiten, lees- en schrijfopdrachten en gerichte luistertaken. Je leert alles over de correcte uitspraak van het Engels. In kleinere ‘grammar groups’ leer je de praktische kant van grammatica. ‘Vakdidactiek’ leert je hoe je met al deze verschillende aspecten van het vak Engels in de lespraktijk omgaat. 

De opleiding is ook voortdurend in beweging en dat mag je gerust letterlijk nemen: om jullie als leerkrachten van morgen met de nodige realiteitszin te laten kijken naar de toekomst brengen we een bezoek aan het verleden. Opdat we nooit zouden vergeten... ‘War Poetry’ zal onze metgezel zijn tijdens de trip doorheen ‘Vlaamsche velden’ in het tweede jaar.  

Als kers op de taart duiken we het laatste jaar nog iets dieper de geschiedenis in. We wandelen langsheen de River Thames voorbij The Globe, reciteren de mooiste, allitererende lijnen uit de ‘balcony scene’ en laten de getalenteerde bard die Shakespeare was dan weer voor wat hij is om te gruwen bij de wreedheden die plaatsvonden in The Tower of de vele moorden die Jack The Ripper heeft gepleegd. In de geest van Sherlock proberen we menige misdaad op te lossen, alvorens ‘the underground’ te nemen en ons op het ritme van de stad over te geven aan alle prikkels die deze metropool vandaag op ons afstuurt. Ook al staat ‘learning’ voorop, toch is ‘pleasure’ nooit veraf tijdens deze educatieve uitstap. Londen moet je gewoon zien en het liefst als HOGENTenaar samen met andere HOGENTenaren!  

Kortom, door voor een lingua franca als het Engels te kiezen, zit je sowieso gebeiteld! De afspraak met jouw professionele (onderwijs) toekomst begint hier!  

Engels kun je combineren met één van volgende onderwijsvakken: