Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Frans

Dit is een knelpuntvak dat je gratis kan volgen als werkzoekende bij de VDAB.

 

Heb jij een passie voor de Franse taal en de Franstalige cultuur? Ben je geboeid door communicatie, literatuur, grammatica, actualiteit en didactiek? Als je graag je passie voor het Frans wil overbrengen aan leerlingen, dan is dit jouw ding! 

Wij bieden je een opleiding aan waarin je jouw kennis van de Franse taal en cultuur uitdiept en de methodieken aanleert om een uitstekende leerkracht Frans te worden. We werken aan de verdere ontplooiing van je taalbeheersing (luisteren, spreken, lezen, schrijven, interactie). Je krijgt de ruimte om zowel individueel als in groep te oefenen en wordt op een persoonlijke manier gecoacht. 

We proberen zo veel mogelijk te vertrekken vanuit jouw individuele talenten, kennis en vaardigheden en laten je de ruimte om eigen keuzes te maken: samen met de lesgevers ga je na op welke manier jij het best de te bereiken doelstellingen kan behalen. 

Tijdens de stage leer je hoe je de theorie kan koppelen aan de praktijk. 

Met het oog op je rol als toekomstige leraar, oefenen we ook de nodige technische bagage: een ruime woordenschat, inzicht in de grammatica, een voorbeeldige uitspraak en didactisch inzicht. 

Je taalvaardigheid kun je ook aanscherpen dankzij Skypegesprekken en live-onmoetingen met Franstalige student-leerkrachten Frans/Frans als vreemde taal uit Leuze, net over de taalgrens. 

We gaan innovatief te werk. Naast de klassiekere aanpak, gaan we volop mee in de onderwijsvernieuwing: we leren webquests ontwikkelen, escape rooms te maken en excursies organiseren. Zo mag je de uitstap naar Lille zelf inrichten indien je de wedstrijd "Lille autrement" wint.  

Je leert hoe je leerlingen boeit voor Frans via inspirerende en motiverende lessen, ook dankzij de experts van de vereniging Profff (Professeurs de français en Flandre: het vroeger BVLF) die elk jaar een aantal vakdidactische workshops brengen op de campus. Samen met hen organiseren we bovendien een van de grootste studiedagen Frans in Vlaanderen. Het gaat er dus heel dynamisch en gevarieerd aan toe in de lessen Frans! 

Frans kun je combineren met één van volgende onderwijsvakken: