Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Project algemene vakken

Al van bij de start van je opleiding ga je op onderzoek in het werkveld: Wie zijn de leerlingen? Rond welke leerstof werken ze? Op welke manier doen ze dat? Naast een eerste kennismaking met de doelgroep volgt er een uitgebreide voorstelling van het vak.  

Elk semester wordt er gewerkt aan minstens één thema waarbij passende leerinhouden worden aangeboden en verwerkt, zowel vaardigheden als kennis: we teach as we preach!

In het eerste semester staat het thema België centraal: je leert inzicht verwerven in de ingewikkelde structuur, maar er wordt ook aandacht besteed aan andere items zoals cultuur, economie, ... Het thema wordt eveneens gebruikt om te werken aan een aantal vaardigheden zoals informatie verwerven en verwerken, werken met een atlas, ...

Daarnaast leer je op welke manieren je deze leerinhouden voor de klas kunt brengen. Dit doen we zowel in als buiten de klas. Jullie komen in contact met interessante organisaties en instellingen, zoals Het Beroepenhuis, VDAB, OCMW, de rechtbank, ... en er wordt gekeken naar het dagelijkse leven om deze te integreren in de les.

Toekomstmogelijkheden

Project algemene vakken wordt aangeboden in de tweede en derde graad en het zevende jaar van het beroeps- secundair onderwijs. Ook in het buitengewoon secundair onderwijs, het deeltijds secundair onderwijs en het volwassenenonderwijs wordt PAV vaak aangeboden. Sommige scholen bieden het vak PAV al aan in de eerste graad.

Project algemene vakken kun je combineren met één van volgende onderwijsvakken: