Facebook Pixel Les mardis de la Francophonie - Hogeschool Gent
Foto Les mardis de la Francophonie

Les mardis de la francophonie.

L

Les mardis de la francophonie.

Zes studenten uit de afstudeerrichting Business and Languages organiseren, in samenwerking met studenten van de Erasmushogeschool Brussel het project 'Les mardis de la Francophonie'. Tijdens vier dinsdagnamiddagen worden verschillende middelbare scholen van over heel Vlaanderen uitgenodigd met het doel de jongeren van de derde graad opnieuw warm te maken voor de Franse taal.

Op het programma staan Franse kookworkshops en een Franstalige escaperoom op onze campus Schoonmeersen. Voor de kookworkshop hebben ze trouwens Albert Verdeye, VTM-kok en perfect tweetalig, kunnen strikken. De studenten willen zo de leerlingen op een ontspannen en aangename manier onderdompelen in een Frans taalbad.

Les mardis de la Francophonie is een volledig nieuw project. Onze tweedejaars Business and Languages zijn in oktober gestart met de voorbereidingen en werken alles uit van begin tot eind. Alles wordt opgenomen in hun plan van aanpak: de conceptcreatie, de communicatie- en organisatieflow, het financiƫle en juridische luik, ...

De workshops zullen plaatsvinden in maart en april. We bezorgen je een filmverslag op deze pagina.