Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

TOEKOMST EN CARRIÈRE

 

Online inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dankzij de online registratie versnel je de inschrijvingsprocedure voor een opleiding aan de HoGent.

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Ondersteuning nodig bij jouw studiekeuzeproces? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09/243 33 89. 

Afbeelding Toekomst en carrière

Wanted: IT'ers!

Ondanks de crisis blijft de vraag naar geschoolde IT'ers groot. De Belgische economie heeft grote nood aan ICT-medewerkers allerhande. Vreemd genoeg, kiezen maar weinig jongeren voor een informaticaopleiding. Het beeld van de wereldvreemde informaticus lijkt hen hiervan te weerhouden. Nochtans is de hedendaagse informaticus een creatief en dynamisch persoon die naast een degelijke technische kennis ook moet beschikken over communicatieve en commerciële vaardigheden.

Dé informaticus bestaat trouwens niet; er bestaat een waaier aan verschillende IT-jobs. Een greep uit het aanbod: researcher, analist, programmeur, software developer, ict architect, systeembeheerder, helpdeskmedewerker, web designer,... Hou je van het echte programmeerwerk of gaat je voorkeur naar onderhandelen met klanten? In de IT-sector is er voor elk wat wils. Op de website www.ada-online.org vind je een overzicht van de brede waaier aan IT-Jobs.

Je stage: een springplank naar het beroepsleven

De stage is voor de student een belangrijk deel van zijn opleiding.
Tijdens de stage zal hij alle kennis, vaardigheid en competentie integreren, toepassen en aanscherpen.

Een mooi voorbeeld van een succesvol uitgewerkte opdracht is die van Stijn Courtheyn en Bart Wulteputte. CodeZetter, een project voor een logopedist (Luc Galle), trok meteen de aandacht van deze studenten en zij besloten dit project naast hun stageopdracht uit te werken. De twee studenten raakten gepassioneerd door hun project en werkten na hun stage verder aan de Codezetter. In 2011 is het project af en ligt het in de winkels.
http://www.abimo.net/educatieve_uitgaven/index.php?rid=459&pg=detail

Er bestaat zelfs een heus YouTube channel rond dit project: http://www.youtube.com/CODEZETTER

Schakelprogramma's

Nog zin om verder te studeren? Ook hier zijn er een waaier aan mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld schakelen naar een master in de industriële wetenschappen. Bekijk hier het programma. 

 

Wat de IT-jobmarkt en topvoetbal gemeen hebben