Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Algemeen

Heb je interesse in de wereld van het vastgoed en ben je commercieel of technisch ingesteld? Wil je opgeleid worden tot een zelfstandige, kritische en gemotiveerde professional op het vlak van vastgoed en landmeten? Kies dan voor de driejarige opleiding bachelor in het vastgoed aan de HoGent. We leiden jongeren op die de vooropgestelde competenties, kennis en vaardigheden kunnen implementeren in de verschillende deelsectoren van de bouw- en vastgoedwereld.

Al vanaf het eerste jaar kies je voor een bepaalde afstudeerrichting. Afhankelijk van je eigen interesse volg je: 

Slechts enkele opleidingsonderdelen zijn gemeenschappelijk. Via hoorcolleges en door oefeningen modulair op te bouwen leer je analytisch en probleemoplossend denken. We bieden je vernieuwende, boeiende en vakoverschrijdende projecten aan waar je zelfstandig en accuraat leert werken. Alle lectoren investeren permanent in de nauwe samenwerking met het werkveld en trachten het contact met de afgestudeerden te onderhouden.

In teamverband leer je doel-, klant- en innovatiegericht denken waarbij het deontologisch correct en discreet handelen als toekomstig en waardig ambassadeur van het beroep hoog aangeschreven staat. Ook na je driejarige opleiding kan je blijvend bij ons terecht. We bieden bijscholingen aan die bijdragen tot de actualisatie van de opleiding. Alleen door levenslang leren zal je de marktevoluties in de sector kunnen blijven volgen!

Wie het studeren na 3 jaar nog niet moe is, kan zich nadien nog specialiseren in vastgoedbeheer of geo-ict. Of je kan via een schakelprogramma ook nog een Master of Science in de industriële wetenschappen (landmeten of bouwkunde) behalen. De opleiding is ook erkend opleidingsverstrekker van de navorming Energiedeskundige type A.

 

Naar het buitenland

De opleiding biedt je heel wat mogelijkheden
om je horizon te verruimen.

Zin in een buitenlandervaring?
Lees het hier.