Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

PROJECTEN VASTGOED

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Projecten vastgoed

In projectonderwijs implementeren de studenten de verworven competenties uit andere opleidingsonderdelen in een reële case. Ze leren structureel werken en efficiënt communiceren met de verschillende actoren. Dankzij opzoekwerk, komen ze uiteindelijk tot een eindproduct of dienst dat voldoet aan de eisen van de opdrachtgevers. Finaal wordt het resultaat voorgesteld aan een jury.

Projecten landmeten

Landmeetproject 1

Een garagecomplex dient als case voor het opmaken van een stedenbouwkundige sloopvergunning. Naast de opmeting van het terrein, gaan de studenten doorheen dit project op zoek naar het antwoord op vragen over de opmaak van een stedenbouwkundig aanvraagdossier, inclusief veiligheidsanalyse en mogelijkheden van het terreinLandmeetproject 2: stedenbouw- en urbanisatie

Een eigen gekozen, 5 ha groot terrein, dient als case voor het opmaken van een verkavelingsaanvraag met wegenis. Opmeting van het terrein, ontwerp verkaveling, opstellen stedenbouwkundige voorwaarden & dimensioneren van de riolering zijn slechts een greep uit het stappenplan dat leidt tot een goede verkaveling.

Projecten vastgoed

Vastgoedproject

Via deze projectopdracht leren studenten in teamverband een vastgoedkantoor opstarten. Hierbij komen alle aspecten van een ondernemingsplan aan bod; het analyseren van de markt, het ontwikkelen van de marketingstrategie, het opzetten van een organisatiestructuur, het administratief en juridisch opstarten van een kantoor en het financieel plan. Via een aantal casestudies leren ze de praktische kant van het beroep kennen.

Renovatie en bouwpromotieproject

Binnen dit project gaan de studenten een bouwpromotieproject uitwerken. Er wordt onderzocht op welke manier er op een reële site een rendabel vastgoedproject kan gerealiseerd worden. Hierbij komen alle aspecten van projectontwikkeling aan bod.

Het ultieme project voor beide afstudeerrichtingen, is uiteraard de stage in het derde modeltraject.