Facebook Pixel Hr-cafés 2023 - Hogeschool Gent
Foto Hr-cafés 2023

Hr-cafés.

H

Hr-cafés.

Inschrijven

Vier afzonderlijke avondsessies rond innovatieve trends in hr.

Deze hr-cafés worden georganiseerd in het kader van het postgraduaat Human Resources Management voor pas afgestudeerden. Het postgraduaat zet vier dinsdagavonden zijn deuren open voor geïnteresseerden. Je treft een ontmoetingsplaats voor hr-professionals, studenten, alumni, lectoren en andere geïnteresseerden. De avonden bestaan uit een gastlezing door een hr-expert over een actueel thema of trend binnen de human resources.

Je kan een ticket kopen per sessie. Achteraf is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten. De ideale gelegenheid om met professionals en bijna afgestudeerden te netwerken.

Je schrijft in voor een, verschillende of alle sessies, al naargelang je voorkeur.

Inschrijven

Programma 2022-2023

Eigenzinnig IT-bedrijf waar alle collega’s elkaars loon kennen – Koen Denies (Teal Partners)

Koen Denies

Spreker: Koen Denies

Founding partner, Teal Partners

Zelfsturing met een open loonbeleid. Alleen als er openheid is, kan je samen de toekomst van het bedrijf uitstippelen. Transparantie zorgt voor vertrouwen. Als persoonlijke doelen samenvallen met de doelen van de organisatie, ontstaan er mooie dingen. Teal biedt context, geen controle. Zorg komt op de eerste plaats. Medewerkers maken immers het bedrijf, hun geluk vertaalt zich in het TEAL succes.

Gepassioneerd door mensen & technologie en op zoek naar impact door deze te combineren.
Teal Partners hanteert een vooruitstrevende organisatiestructuur. Zelfsturing met een open loonbeleid, een nieuwe trend en gezien hun groei slaat deze ook enorm aan.

Bij Teal Partners is eenieder architect van zijn eigen carrière. Teal biedt context, geen controle. Zorg komt op de eerste plaats. Medewerkers maken immers het bedrijf, hun geluk vertaalt zich in het TEAL succes.

Ze zien hun medewerkers als de slimme zelfsturende mensen die ze zijn. Er zijn geen bazen of departementen. Iedereen is zijn eigen baas. Samen bouwen aan een gezamenlijk doel . Ze verdelen de taken en vormen teams om ze uit te voeren. Van HR tot marketing, van recrutering tot teambuilding. Medewerkers kiezen welke verantwoordelijkheid ze opnemen.

Ze kennen elkaars loon. Hun visie: Alleen als er openheid is, kan je samen de toekomst van het bedrijf uitstippelen. Transparantie zorgt voor vertrouwen. Als persoonlijke doelen samenvallen met de doelen van de organisatie, ontstaan er mooie dingen.

Inschrijven

Wat maakt een onderneming inclusief en divers, en hoe bedrijven kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld, en toch rendabel blijven – Askim Kintziger (De Cronos Groep)

Askim Kintziger

Spreker: Askim Kintziger

Senior consultant-strategist DEI and CSR bij De Cronos Groep

Iedereen spreekt over het creëren van sociale en maatschappelijke impact en van duurzamere en betere bedrijven. De Cronos Groep voert daad bij woord, of hoe een bedrijf vanuit een focus op diversiteit en inclusie, MVO en ESG, duurzame innovatie en strategie, change management en "the people side of innovation" combineert met een rendabele bedrijfsvoering. Dit vraagt samenwerken met bedrijven, instellingen en leiders met verschillende achtergronden en uit allerlei sectoren.

Askim is een sociaal ondernemer en impactstrateeg en werkt samen met bedrijven, instellingen en leiders met verschillende achtergronden en uit allerlei sectoren. Ze richt zich op het creëren van sociale en maatschappelijke impact; en op het bouwen van duurzamere en betere bedrijven. Ze is Senior consultant-strategist DEI and CSR bij De Cronos Groep, een IT- en techbedrijf waar ondernemerschap, innovatie en samenwerken centraal staat. Waar inclusief en divers hoog in de prioriteitenlijst staan. Daarnaast is Askim lid van de Raad van bestuur van Mpact VZW en Tout Bien VZW.

Al heel haar loopbaan focust ze op thema’s als Diversiteit en inclusie, MVO en ESG, Duurzame innovatie en strategie, Change management en "the people side of innovation".

Inschrijven

De meerwaarde van innovatieve arbeids­organisatie binnen organisatie-ontwerp en -ontwikkeling - Joost Van Driessche (Wilde Zwanen)

Joost Van Driessche

Spreker: Joost Van Driessche

Zaakvoerder, Wilde Zwanen

De wereld waarin we leven en werken, is complex. Hoe creëren we organisaties die tegelijkertijd het halen van doelen stimuleert, de goesting en groei van medewerkers faciliteert én leiderschap ontwikkelt? Een introductie in de kracht van de innovatieve arbeidsorganisatie (IAO)! Gerelateerde thema’s : autonomie, zelfsturing, werkbaar werken, agile, …

Als zaakvoerder van Wilde Zwanen wordt Joost, samen met zijn team, gedreven door het duurzaam versterken van mensen en organisaties in hun zoektocht om wendbaar in te spelen op hedendaagse uitdagingen. Zijn ruime ervaring in diverse rollen (consultant, teamleader, manager, directeur, ondernemer) in diverse sectoren (zorg, maatwerk, industrie, diensten) geeft hem hierbij een uniek én breed (praktijk)perspectief bij zijn werk als organisatiearchitect.

Inschrijven

Toxisch Leiderschap – Prof. Dr. Bart Wille (UGent)

Bart Wille

Spreker: Bart Wille

Docent Bedrijfspsychologie en HRM aan de UGent

Leiderschap blijft in veel organisaties een zorgenkind. Hoewel er volgens een aantal bronnen nog nooit zoveel werd geïnvesteerd in leiderschapsontwikkeling, blijkt dit zich niet onmiddellijk te vertalen naar wat er concreet gebeurt op de werkvloer. In deze sessie gaan we dieper in op het fenomeen van toxisch leiderschap. We vertrekken van een wetenschappelijke definitie en bekijken vervolgens een reeks van factoren die ‘abusieve leiderschapsrelaties’ zo moeilijk te doorbreken maken. Bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar de rol van donkere persoonlijkheidstrekken zoals narcisme, Machiavellisme en (subklinische) psychopathie.

Sinds 2018 werkt Prof. dr. Bart Wille als Docent Bedrijfspsychologie en HRM aan de Universiteit Gent. Zijn huidig onderzoek richt zich op microaspecten van organisatiekunde en -ontwikkeling, inclusief leiderschap en de link tussen HR-praktijken en werknemersuitkomsten zoals satisfactie en productiviteit. Dr. Wille publiceerde meer dan vijftig internationale artikels of boekhoofdstukken in dit domein, waaronder een veertigtal A1 -publicaties. Bart Wille adviseert ook geregeld organisaties omtrent personeelsvraagstukken en aspecten van Talent Management. Hij is ten slotte medeoprichter van Low Lands Assessment Systems, een test- en adviesbureau gespecialiseerd in professionele interesse- en skill assessments.

Inschrijven

 

Doelgroep

Hr-professionals, studenten, alumni, lectoren en andere geïnteresseerden.

 

Wanneer?

  • 25.04.2023
  • 02.05.2023
  • 09.05.2023
  • 16.05.2023

telkens op dinsdag van 18 tot 21 uur

 

Locatie

HOGENT
Campus Schoonmeersen
Gebouw T
Auditorium T0.081
Voskenslaan 364 A
9000 Gent

kaart

 

Kostprijs

  • € 30
  • € 6: reductieticket studenten
  • € 15: reductieticket alumni
  • € 15: HOGENT-personeelsleden (personeelsleden van HOGENT hoeven niet zelf te betalen, de reductieprijs wordt intern verrekend aan je vakgroep als je je vakgroep of dienst vermeldt en toestemming hebt van je verantwoordelijke.)
 

Contact en info

alle inhoudelijke vragen: ian.dewae@hogent.be

Let's get social!
Volg het postgraduaat HRM op LinkedIn of Facebook

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Human Resources Management

Deze praktijk- en project­gerichte dagopleiding HRM leidt je op tot startklare hr-professional, technisch sterk en multi-inzetbaar vanuit een duurzame visie op de maatschappelijke …

Zorgmanagement
Via een flexibel en studentgericht programma leidt deze opleiding je op van student tot een verantwoordelijke die waarde toevoegt aan het beleid en positieve impact creëert.
Coaching, intervisie en teambegeleiding

In het postgraduaat coaching, intervisie en team­bege­leiding leer je de vakkunst van het coachen. In twee jaar tijd ontwikkel je je coach­houding, je oplossings­gerichte mindset en …

Connect
Blijf up-to-date over nieuws, onderzoek, bijscholingen en events met HOGENT Connect. Selecteer de thema's die jou interesseren.