Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

ACCOUNTING ADMINISTRATION

Afbeelding Accounting administration

Accounting administration


De graduaatsopleiding in accounting administration is een veelzijdige opleiding in het hoger onderwijs – niveau 5 waarin je kennismaakt met alle facetten van boekhoudkundig en financieel werk zoals:

 • Een uitgebreid overzicht van alle boekhoudkundige, vennootschapsrechtelijke en fiscale aspecten.
 • Een sterke juridische achtergrond zodat je elke boekhoudkundige handeling kan kaderen in de correcte juridische reglementering.
 • Een uitgebreide kennis van de deontologische code.
 • De continue verandering van het werkveld. Je leert in te spelen op nieuwe complexe uitdagingen en kan aan de slag met de nieuwste digitale boekhoudtoepassingen.
 • Klantgerichte communicatie om klanten volledig en passend te informeren.
Al doende leren

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak waardoor je meteen wordt uitgedaagd je kennis naar de praktijk te vertalen. Nadat je de basisbouwstenen van het boekhouden onder de knie hebt, leer je ze zelfstandig toe te passen. Dit in digitale werkomgevingen, cases uit het werkveld en een blokstage.

Flexibel traject

Deze opleiding omvat 120 studiepunten. Aan jou de keuze of je de opleiding volgt in dagonderwijs, ’s avonds of in het weekend. Je keuze bepaalt de duurtijd van je traject. Wat je ook kiest, de minimale duurtijd van de opleiding is twee jaar. Het programma is heel flexibel opgebouwd. Zo kan je ook op latere tijdstippen instappen.

 

Wat na je diploma?


Na je opleiding heb je de keuze: verder studeren of meteen gaan werken.

Werken

Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde. De graduaatsopleiding zet je in de ideale startpositie voor een job bij de Federale Overheid en als Junior Accountant in:

 • de boekhoudkundige sector
 • kmo’s
 • de financiële sector
Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor bedrijfsmanagement kan behalen. Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde accounting administration. Daarnaast kan je als student bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).

   

  Praktisch


   

  Waar en wanneer?

   

  Heb je vragen?

  Wil je meer info over de inhoud, de manier van evalueren, de werkvormen, de gewenste begin- en eindcompetenties of het werkplekleren? Mail naar els.debacker@hogent.be. Voor alle andere praktische vragen kan je terecht bij graduaat@hogent.be. 

   

  Veelgestelde vragen