Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

TESTIMONIAL: VISITEKAARTJE VAN HET JURIDISCH KANTOOR

Afbeelding Testimonial: visitekaartje van het juridisch kantoor

M.L.J. Hozee is advocaat, erkend
bemiddelaar en accredited mediator

"Een juridisch-administratief medewerker kan en mag heel veel doen in ons kantoor. Stagiaires leren bij ons in de praktijk hoe zij routinedossiers zoals invorderingen kunnen behandelen en ze krijgen inzicht in de administratieve verwerking van de dossiers van beschermde personen. Daarnaast leren we ook facturen in het boekhoudprogramma brengen, dossiers efficiënt klasseren en stimuleren we het gebruik van correcte communicatieve vaardigheden.

Als juridisch-administratief medewerker verzorg je immers de (digitale) briefwisseling en telefoneer je naar wie nodig. In zaken van beschermde personen is het bijvoorbeeld nodig om te schrijven en telefoneren naar leveranciers, maar uiteraard word je ondersteund door vooraf de werkwijze en de juridische achtergrond met de advocaat te bespreken.

Als ‘visitekaartje’ van het kantoor is het vloeiend gebruik van het Algemeen Nederlands een must. Daarnaast zijn doortastendheid, nauwkeurigheid en interesse in de mens en de behandelde materie onontbeerlijk. Ook het bezitten van probleemoplossend vermogen is een meerwaarde. Al moeten de medewerkers telkens goed afwegen of hij/zij een probleem zelf kan oplossen of dat het beter met een leidinggevende besproken wordt. Een correcte afweging is cruciaal, want de gevolgen van fouten kunnen rampzalig zijn.

Afwisselende omgeving

De job van juridisch-administratief medewerker biedt jou een afwisselende omgeving. Geen twee dagen zijn dezelfde. Het juridische, administratieve en menselijke aspect zijn heel nauw verweven en het daagt je uit om steeds te blijven bijleren. Op menselijk vlak is elk dossier anders en ook binnen ‘routine dossiers’ duiken vaak extra juridische problemen op die een persoonlijke aanpak noodzakelijk maken.

Een brede waaier aan mogelijkheden

Na je opleiding ben je trouwens niet beperkt tot een advocatenkantoor. Uiteraard kan je ook bij notariskantoren en andere juridische- en boekhoudkantoren solliciteren. Ook een job als administratief personeel bij rechtbanken, steden en gemeenten, Vlaamse gemeenschap is een mogelijkheid.

"Doortastendheid, nauwkeurigheid en interesse in de mens en de behandelde materie is onontbeerlijk."

Iets voor jou? Bekijk alle info over het
graduaat juridisch-administratieve ondersteuning.

 

Veelgestelde vragen