Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

MARKETING- EN COMMUNICATIESUPPORT

Deze opleiding wordt vanaf academiejaar 2019-2020 aangeboden door HOGENT, onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse regering. Verdere info over deze opleiding volgt in de komende maanden.

Afbeelding Marketing- en communicatiesupport

Marketing- en communicatiesupport


Je kiest in de opleiding voor één van de twee afstudeerrichtingen. Naast gemeenschappelijke opleidingsonderdelen maak je de keuze tussen:

Marketingsupport 

Deze afstudeerrichting maakt je vertrouwd met marketingprincipes, marktsegmentatie, analyse en strategie, planning, positionering, merkenbeleid en sales management. Je leert commercieel denken en handelen, ook binnen een dienstenomgeving en in een internationale context. Je leert een verkoopgesprek voeren, duurzame klantenrelaties opzetten en verkoopmodellen en –technieken vertalen naar de praktijk.

Communicatiesupport 

In deze afstudeerrichting leer je communicatietechnieken, ICT-skills en organisatievaardigheden combineren. Een grondige kennis van het Nederlands neemt een belangrijke plaats in, maar ook vlot kunnen communiceren in vreemde talen is onmisbaar. Je krijgt een dieper inzicht in de economische wetmatigheden en de globale structuur van een bedrijf.

Flexibel traject


Al doende leren

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak via ‘werkplekleren’. Je leert niet alleen op school maar ook op de werkvloer. De theorie en het brede kader dat je aangeleerd krijgt kan je meteen toepassen op de werkplek. In het traject voor avonden weekendonderwijs kunnen de stages ook uitgevoerd worden op de eigen werkplek of kan je deelnemen aan een project dat aangepast wordt aan jouw specifieke omstandigheden.

Flexibel traject

Deze opleiding omvat 120 studiepunten. Aan jou de keuze of je de opleiding volgt in dagonderwijs of ’s avonds. Je keuze bepaalt de duurtijd van je traject. Wat je ook kiest, de minimale duurtijd van je studie is 2 jaar. Het programma is heel flexibel opgebouwd. Zo kan je ook op latere tijdstippen in het academiejaar instappen.

 

Wat na je diploma?


Na je opleiding heb je de keuze: verder studeren of meteen gaan werken.

Werken

Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde.

Met het diplomasupplement marketingsupport kan je aan de slag als account executive, salesmedewerker, e-commerce medewerker, productiebeheerder, … maar je hebt ook alle bagage om je eigen bedrijf op te starten. Met het diplomasupplement communicatiesupport kan je de job uitvoeren van management assistant, office manager, executive assistant, sales assistant, HR-medewerker, PR-assistant, secretariaatsmedewerker, ...

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor bedrijfsmanagement of een bachelor office management kan behalen. Het traject omvat vrijstellingen op basis van het diplomasupplement marketing- en communicatiesupport. Daarnaast kan je als student bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).

   

  Praktisch


   

  Waar en wanneer?


  Marketingsupport

  • Gent (dag- en avondonderwijs)

  Communicatiesupport

   

  Heb je vragen?

  Wil je meer info over de inhoud, de manier van evalueren, de werkvormen, de gewenste begin- en eindcompetenties of het werkplekleren? Mail naar erik.peeters@hogent.be. Voor alle anders praktische vragen kan je terecht bij graduaat@hogent.be

   

  Veelgestelde vragen