Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BOEKHOUDEN

Afbeelding Boekhouden

Je denkt logisch, houdt van cijfers en werkt nauwgezet. Je bent bekommerd om de financiën van een organisatie of bedrijf. Je werkt zelfstandig en beschikt ook over de nodige sociale vaardigheden om prettig met anderen samen te werken. Je hebt gevoel voor verantwoordelijkheid en kan een hoge werkdruk aan. Deze opleiding brengt je competenties bij die nodig zijn wanneer je beroepshalve geconfronteerd wordt met boekhouding en fiscaliteit. Bovendien is het een degelijke opleiding voor elke zelfstandige die zijn boekhouding wil begrijpen en eventueel zelf uitvoeren.

Module-eenheden

Basis dubbel boekhouden, BTW, burgerlijk, handels- en economisch recht, vennootschapsrecht, financiële algebra, financiële analyse, personenbelasting, organisatie en communicatie, bank- en beurswezen, sociale wetgeving, consolidatie, kostprijsberekening, computerboekhouden, audit, kostenbeleid en budgettering, projectwerk, …

 

 
Diploma

Na het succesvol beëindigen van je opleiding behaal je het officieel en Europees erkend ‘Diploma van gegradueerde boekhouden’.

 
Toekomstperspectieven

Met dit diploma kan je aan de slag bij een bedrijf, een bank of een boekhoudkantoor als boekhouder, administratief medewerker, dossierbeheerder, medewerker financiële dienst, medewerker sociaal secretariaat, … Na een stage bij het BIBF kan je ook als zelfstandige aan de slag.

 
 
Verder studeren aan HOGENT

HOGENT biedt een vervolgtraject aan in dagonderwijs en via afstandsleren. Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde boekhouden die binnen HOGENT het diploma van professionele bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting accountancy-fiscaliteit wensen te behalen. Daarnaast kunnen studenten bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).