Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

ELEKTRONICA

Afbeelding Elektronica

Deze opleiding is uitgewerkt in drie clusters. In de basiscluster word je wegwijs gemaakt in de wereld van de elektronica. In de tweede cluster technologie wordt een grondige kennis van de analoge en digitale elektronica nagestreefd. De laatste cluster concentreert zich op laboratorium en projectwerk, aangevuld met een introductie tot bedrijfsorganisatie en zorgsystemen.

Module-eenheden

Toegepaste wiskunde, basis elektriciteit, basis elektronica, toegepaste informatica, meet- en regeltechniek, bedrijfsorganisatie, PLC, zorgsystemen, ...

 

 
Diploma

Na het succesvol beëindigen van je opleiding behaal je het officieel en Europees erkend ‘Diploma van gegradueerde elektronica’.

 
Toekomstperspectieven

De opleiding gegradueerde elektronica leert je alles over elektronische systemen die aan de basis liggen van onze huidige technologische omgeving.

 
 
Verder studeren aan HOGENT

HOGENT biedt een vervolgtraject aan in dagonderwijs en via afstandsleren. Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde elektronica die binnen HOGENT het diploma van professionele bachelor in de elektromechanica wensen te behalen. Daarnaast kunnen studenten bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).