Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

EXTRA TOEGANGSPOORT TOT HET HOGER ONDERWIJS

Afbeelding Extra toegangspoort tot het hoger onderwijs

Na het secundair onderwijs zijn er tal van mogelijkheden om verder te studeren. Naast de bachelor- en masteropleidingen aan de hogescholen en universiteiten bieden graduaatopleiding een bijkomend opleidingsniveau in het hoger onderwijs. Deze opleidingen situeren zich tussen het secundair onderwijs met een onderwijskwalificatie van het niveau 4 en de bacheloropleidingen met een onderwijskwalificatie van het niveau 6. Vandaar de afkorting HBO5: HBO staat voor hoger beroepsonderwijs en het cijfer 5 staat voor de onderwijskwalificatie van het niveau 5.  

Een graduaatopleiding leidt tot een diploma voor gegradueerde en biedt snel kans op werk.

Troeven

Graduaatopleidingen zijn praktijkgericht en worden aangeboden in een combinatie van contact- en afstandsonderwijs (= gecombineerd onderwijs). Ze zijn daardoor ideaal voor zowel jongeren als volwassenen om hun competenties (kennis, vaardigheden en attitudes) verder aan te scherpen.

Samenwerkingsverband

Om het hoger beroepsonderwijs alle kansen te geven werkt de Hogeschool Gent samen met het KTA Vesaliusinstituut, CVO Leerstad, CVO Panta Rhei en PCVO Het Perspectief. Ze zijn daartoe  in een actief samenwerkingsverband gestapt.

Afgestudeerden van een HBO5-opleiding waarmee de HoGent samenwerkt, ontvangen een diploma van de HoGent, dat samen met de HBO5-instelling wordt uitgereikt en ondertekend.

Kwaliteitszorg

De HoGent hanteert een uitgebreid en beproefd systeem van integrale kwaliteitszorg, dat de referentie is voor alle partners van het samenwerkingsverband. Door de kruisbestuiving tussen de partners van het samenwerkingsverband staat het systeem van integrale kwaliteitszorg borg voor een continue verbetering en borging van de onderwijskwaliteit. Studeren binnen het HBO5-samenwerkingsverband rond de HoGent betekent kwaliteitsvol studeren!

 

Aanbod

Bekijk ons aanbod HBO5-opleidingen via deze pagina.