Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

INFORMATICA

Afbeelding Informatica

De opleiding organiseert twee afstudeergebieden: programmeren en netwerkbeheer.

Via de optie programmeren word je opgeleid tot het niveau van junior programmeur. Je kent de meest actuele programmeertechnieken en frameworks. Je hebt een basiskennis van analysetechnieken en je kan volop nieuwe technologieën aanleren of de gekende technologieën in de praktijk omzetten.

Als gegradueerde informatica, optie netwerkbeheer ben je in staat om zelfstandig in een professionele omgeving te werken. Je kan netwerken efficiënt uitdenken, opbouwen, configureren, optimaliseren en onderhouden. Je bent thuis in de moderne datacommunicatie en het beheer van netwerken. Vanuit een stevige theoretische kennis leer je probleemoplossend denken. De nadruk ligt op de overdraagbaarheid van technieken waardoor je ook minder vertrouwde problemen zelfstandig kan oplossen.

Module-eenheden

Softwarepakketten, netwerkbeheer, beheer van databanken, communicatie- en organisatietechnieken, internettechnologie, programmeren, ...

 

 
Diploma

Na het succesvol beëindigen van je opleiding behaal je het officieel en Europees erkend ‘Diploma van gegradueerde informatica, optie programmeren/optie netwerkbeheer’.

 
Toekomstperspectieven

Als gegradueerde informatica heb je een ruime keuze aan IT-jobs, zowel in KMO’s als in een grote firma. Bedrijven zijn steeds op zoek naar analist-programmeurs, trainingsverantwoordelijken, systeem- of netwerkbeheerders, webmasters, helpdesk engineers, … 

 
 
Verder studeren aan HOGENT

HOGENT biedt een vervolgtraject aan in dagonderwijs en via afstandsleren. Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde informatica die binnen HOGENT het diploma van professionele bachelor in de toegepaste informatica wensen te behalen. Daarnaast kunnen studenten bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).