Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

MARKETING

Afbeelding Marketing

In de opleiding marketing raak je vertrouwd met marketingprincipes, marktsegmentatie, positionering, merkenbeleid, communicatiebeleid, strategie en planning, sales management, … Je leert commercieel denken en handelen, ook binnen een dienstenomgeving en in een internationale context. Je leert een verkoopsgesprek voeren, duurzame klantenrelaties opzetten en verkoopmodellen en -technieken vertalen naar de praktijk. Bestaande reclamecampagnes worden geëvalueerd. Er wordt ook gewerkt aan het ontwikkelen van het vereiste strategische inzicht. Financieel management, kostprijsberekening, bedrijfsorganisatie en de juridische aspecten komen ook aan bod.

Module-eenheden

Algemene marketing, bedrijfsbeheer, business-to-business marketing, communicatievaardigheden, financieel management, HRM, social-profit marketing, statistiek, ...

 

 
Diploma

Na het succesvol beëindigen van je opleiding behaal je het officieel en Europees erkend ‘Diploma van gegradueerde marketing’.

 
Toekomstperspectieven

Als je zin hebt in een job als sales manager, product manager, key accountmanager, communicatieadviseur, PR-verantwoordelijke of marktonderzoeker, is de opleiding tot gegradueerde in de marketing vast iets voor jou.

 
 
Verder studeren aan HOGENT

HOGENT biedt een vervolgtraject aan in dagonderwijs en via afstandsleren. Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde marketing die binnen HOGENT het diploma van professionele bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting marketing wensen te behalen. Daarnaast kunnen studenten bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).