Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

MEERTALIG SECRETARIAAT

Afbeelding Meertalig secretariaat

Met het diploma van gegradueerde meertalig secretariaat word je de onmisbare spil van de onderneming. Grondige kennis van het Nederlands neemt een belangrijke plaats in, maar ook een vlotte kennis van Frans en Engels is onmisbaar. Deze opleiding biedt je een unieke combinatie van communicatietechnieken, ICT-skills en organisatievaardigheden. Je krijgt ook een dieper inzicht in de economische wetmatigheden en de globale structuur van een bedrijf. Deze opleiding leidt je op tot een echte duizendpoot en de rechterhand van de directeur of het management team. Kortom, een boeiende opleiding met oneindig veel mogelijkheden.

Module-eenheden

Communicatievaardigheden, inleiding tot het recht, bedrijfsmanagement en sociale wetgeving, Outlook, PowerPoint, Word en Excel, bedrijfsgericht Nederlands, Frans, Engels, ...

 

 
Diploma

Na het succesvol beëindigen van je opleiding behaal je het officieel en Europees erkend ‘Diploma van gegradueerde meertalig secretariaat’.

 
Toekomstperspectieven

De toekomstmogelijkheden voor een vakbekwame management assistant zijn eindeloos: office manager, executive assistant, sales assistant, HR-medewerker, PR-assistant, ...

 
 
Verder studeren aan HOGENT

HOGENT biedt een vervolgtraject aan in dagonderwijs en via afstandsleren. Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde meertalig secretariaat die binnen HOGENT het diploma van professionele bachelor in het office management, afstudeerrichting management assistant wensen te behalen. Daarnaast kunnen studenten bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).