Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

RECHTSPRAKTIJK

Afbeelding Rechtspraktijk

Je hebt een levendige belangstelling voor de wijze waarop de samenleving is georganiseerd. Vooral het concrete effect van de regelgeving op het dagelijkse doen en laten van mensen en organisaties boeit je. Je vindt het dan ook fijn om op een praktische wijze bezig te zijn met recht. Je bent breeddenkend en hebt doorzettingsvermogen.

Module-eenheden

Toegepaste informatica, inleiding tot het recht en methodologie, grondwettelijk recht, handels- en economisch recht, bedrijfsmanagement, administratief recht, communicatievaardigheden, strafrecht, personen-, familie- en zakenrecht, huwelijksvermogens- en erfrecht, verzekeringsrecht, vennootschapsrecht, sociaal recht, fiscaal recht, ...

 

 
Diploma

Na het succesvol beëindigen van je opleiding behaal je het officieel en Europees erkend ‘Diploma van gegradueerde rechtspraktijk’.

 
Toekomstperspectieven

De opleiding rechtspraktijk helpt je op weg naar een professionele carrière als rechtspracticus in ondernemingen, financiële instellingen, sociale organismen of verzekeringskantoren. Je wordt medewerker van advocaten, notarissen en gerechtsdeurwaarders of juridisch medewerker bij de overheid.

 
 
Verder studeren aan HOGENT

HOGENT biedt een vervolgtraject aan in dagonderwijs en via afstandsleren. Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde rechtspraktijk die binnen HOGENT het diploma van professionele bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting rechtspraktijk wensen te behalen. Daarnaast kunnen studenten bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).